Новини
Надзвичайні події

Надзвичайники продовжують рятувальні роботи на дорогах Хмельниччини (ФОТО, ВІДЕО)

Через негоду автомобілі, в тому числі екстрених служб, часто не можуть дістатися за місцем призначення. Тож рятувальники Хмельниччини приходять на допомогу як водіям, так і мешканцям області, які потерпають через проблеми з транспортним сполученням.

Вчора, 13 лютого, близько 10 вечора до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в с. Майдан-Олександрівський Віньковецького району 10-річну дитину необхідно терміново доставити до лікарні. Рятувальники 27 Державного пожежно-рятувального поста на автомобілі підвищеної відвезли дитину разом з батьками до приймального відділення комунального некомерційного підприємства «Віньковецька багатопрофільна лікарня».

Також учора в середині дня на вул. Василя Зеньковського у Хмельницькому внаслідок потужного снігопаду та сильного вітру утворились снігові замети, у зв’язку з чим автомобільне сполучення стало неможливим. Надзвичайники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення за допомогою спецтехніки прочистили 8 км автодороги та звільнили зі «снігового полону» легкову автівку та трактор комунальних служб.

Сьогодні, 14 лютого, близько 9 ранку рятувальники отримали повідомлення про те, що внаслідок складних погодних умов на автодорозі поблизу села Соколівка Новоушицького району необхідно відбуксирувати автомобіль швидкої допомоги. Бійці ДСНС 16 Державної пожежно-рятувальної частини за допомогою пожежного автомобіля та буксирувального троса витягнули зі снігового замету автівку, після чого вона змогла продовжити рух до місця призначення.

У Хмельницькому сьогодні близько 11 ранку на провулку Купріна водій вантажного автомобіля DAF потрапив до снігової пастки. Бійці групи спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення за допомогою пожежного автомобіля та вантажного троса відбуксирували вантажівку на розчищену ділянку дороги.

Близько опівдня на автодорозі між селами Іванківці та Видрові Доли Хмельницького району внаслідок сильного вітру та снігопадів утворилися снігові замети, які зробили неможливим рух транспорту. Рятувальники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення за допомогою екскаватора JCB 4CX допомогли вибратися зі снігового полону легковику.

Сьогодні ж о 13:40 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що карета швидкої медичної допомоги, прямуючи з виклику, застрягла у сніговому заметі на вул. Кріпосний Вал у Старокостянтинові. Рятувальники 19 Державної пожежно-рятувальної частини за допомогою лебідки відбуксирували машину на дорогу з твердим покриттям.

Нагадаємо, рятувальники області продовжують ліквідовувати наслідки снігопадів у цілодобовому режимі. За минулу добу надзвичайники звільнили зі снігових заметів 99 автомобілів та врятовано від нещадного холоду 210 людей, з яких 12 – діти

За матеріалами ГУ ДСНС у Хмельницькій області. Фото, відео – прес-служба ГУ ДСНС.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter