Новини
Інфраструктура

Другий енергоблок Хмельницької АЕС підключили до енергомережі

Після проведення середнього планово-попереджувального ремонту, енергоблок №2 Хмельницької АЕС під’єднали до Об’єднаної енергосистеми України. На ранок 15 лютого в Україні працюють 11 з 15 енергоблоків чотирьох діючих АЕС.

Згідно з оперативними даними на сайті Національної енергетичної компанії “Укренерго”, навантаження блоку становить 100 МВт з 1000. Всього станція має два енергоблоки ВВЕР-1000.

У вихідні ХАЕС не змогла під’єднати до енергосистеми блок №2. Як повідомили на підприємстві, о 10:01 13 лютого під час переведення живлення власних потреб з робочого на резервне відключився резервний трансформатор.

«Порушень меж та умов безпечної експлуатації не було. Радіаційна ситуація на енергоблоці №2 і промисловому майданчику в нормі та не зазнавала змін», – прокоментували на Хмельницькій АЕС.

Також, як зазначили на підприємстві, за міжнародною шкалою INES, попередня оцінка рівня порушення в роботі АЕС перебувала нижче рівня «0».

Замість запланованих 198 діб, ремонтні роботи виконали 171 завдяки оптимізації тривалості реконструктивних та ремонтних робіт, повідомляють в ІЦ “ВП ХАЕС“.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter