Новини
Здоров’я

У Хмельницькому фіксують випадки повторного захворювання на COVID-19

Хворих на COVID-19 у Хмельницькій інфекційній лікарні, у порівнянні з попередніми місяцями, поменшало. Однак у реанімації всі 13 ліжок зайняті. Серед пацієнтів є такі, у кого COVID-19 підтверджують вдруге, і навіть втретє.

Щодня до медичного закладу привозять хворих у важкому стані, з високою температурою, задишкою і загальною слабкістю. Як зазначає директорка КП “Хмельницька інфекційна лікарня” Оксана Піддубна, побільшало серед пацієнтів закладу молодих людей – 30-40 років.

Ті, хто легко переніс хворобу, нехтують правилами, ходять без масок. Треба все ж таки пам’ятати, що можна і вдруге захворіти на COVID-19, і втретє, – наголосила Оксана Піддубна.

На апаратах штучної вентиляції легень у лікарні постійно перебуває до півдесятка пацієнтів. У медичному закладі наразі очікують на ще один концентратор, який мають доставити з Києва. Загалом же всі хворі отримують кисень у достатньому обсязі, проблем із цим немає, наголосила лікарка.

Взагалі ми пролікували 180 медпрацівників у нашій лікарні. На жаль, сім з них померли, – повідомила Оксана Піддубна.

Про смерть внаслідок ускладнень через COVID-19 ще одного лікаря з Шепетівки повідомили сьогодні місцеві ЗМІ. Після тривалої боротьби із недугою пішов з життя лікар-хірург відділення денного стаціонару консультативно-діагностичної поліклініки Шепетівської багатопрофільної лікарні Олександр Барильотті.

До лікарні медик потрапив у вкрай важкому стані, з важкою пневмонією, спричиненою іншими хронічними захворюваннями. За життя колеги шепетівські медики боролися до останнього, друзі та однокурсники збирали гроші на лікування. Проте врятувати Олександра не вдалося.

Станом на ранок 15 лютого у Хмельницькій області зареєстровано 45682 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. З них 1642 – діти, 3422 – медпрацівники. Виявлено 10 нових випадків захворювання – всі у Волочиському районі.

Як повідомляють у Хмельницькій ОДА, за минулу добу проведено 29 досліджень методом ПЛР та 3 методом ІФА. Завантаженість ліжкомісць у лікарнях, де надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 26,2% (490 хворих, 150 підозр). Одужало 42715 осіб (93,5% від підтверджених випадків), з них 1534 – діти, 3330 – медпрацівники. Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 832. Зареєстровано 1 летальний випадок: Славутський р-н (чоловік 83 роки).

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter