Новини
Події

На фасаді хмельницької школи відкрили меморіальну дошку загиблому герою

В обласному центрі на фасаді навчально-виховного комплексу №4 відкрили меморіальну дошку Богдану Бігусу. Півтора року тому 28-річний боєць загинув поблизу Горлівки. Вшанувати пам’ять героя прийшли рідні, друзі, бойові побратими, вчителі та школярі.

Богдан Бігус закінчив 9 класів НВК №4. Пізніше вступив до Хмельницького профільного ліцею електроніки. Він ніколи не був байдужим до того, що відбувається в країні. У 2014 вирушив на Майдан. Коли розпочалася російсько-українська війна, записався до Національної гвардії України. А 2016 року пішов служити за контрактом у 8 полк спецпризначення. Був старшим солдатом-снайпером.

Богдан Бігус загинув 18 липня 2019 року. Підірвався на міні, повертаючись з бойового завдання. У нього залишилося двоє дітей – 10-річна Богданка та 3-річний Устим.

У 2019 році Богдана Бігуса було посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня та присвоєно звання Почесного громадянина міста Хмельницького.

З початку російсько-української війни на Донбасі загинуло 35 містян. На фасадах шкіл та училищ міста захисникам встановлено 20 меморіальних дошок.

Ми це робимо абсолютно свідомо, тому що це момент такої меморіальної пам’яті для кожного загиблого українського героя. І це надзвичайно важливо – щоденне нагадування для учнів і працівників тих закладів, – зазначив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter