Новини
Бізнес

На Хмельниччині будівельному підприємству донарахували понад 30 мільйонів гривень несплачених податків

Ігнорування законних вимог податкової служби посадовими особами одного з будівельних підприємств щодо необхідності надання у ході документальної перевірки первинних документів, які підтверджують його господарську діяльність, стало однією з підстав для  донарахування понад 30 мільйонів гривень податків та штрафних санкцій.

Підприємство для перевірки не надало жодних документальних доказів підтвердження витрат та використання у господарській діяльності придбаних товарів, робіт і послуг на загальну суму майже 100 мільйонів гривень, по яких платником був сформований податковий кредит.

Далі керівники підприємства продовжили «гру у мовчанку» й під час процедури заперечення акту перевірки та етапу адміністративного оскарження на рівні ДПС. Проте вдалися до судових оскаржень дій податківців, у яких зазнали фіаско.

Днями постановою Сьомого апеляційного адміністративного суду залишено без змін рішення Хмельницького окружного адміністративного суду щодо відмови у задоволені адміністративного позову підприємства будівельної галузі до Головного управління ДПС у Хмельницькій області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень на загальну суму понад 30 мільйонів гривень, винесених за наслідками документальної перевірки.

Вирішуючи спір, судді дійшли до висновку, що документи, надані позивачем під час розгляду справи, але при цьому не надавались контролюючому органу, не можуть братися до уваги судом в якості допустимих доказів в справі, оскільки не були покладені в основу оспорюваних податкових повідомлень-рішень.

Як зазначають фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області, будівництво – це одна з галузей, де використовуються схеми мінімізації платежів, саме тому на постійній основі проводиться її моніторинг з метою уникнення втрат бюджету та відпрацювання ризикових платників.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter