Новини
Події

Шепетівські залізничники мітингують у столиці

Акція протесту  ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України розпочалась сьогодні вранці під Кабінетом міністрів України. Про це у соцмережах повідомив го­ло­ва пер­винної профспілкової ор­га­ні­за­ції Шепетівського ло­ко­мо­тив­но­го де­по Микола Максимчук.

На фото, опублікованому у мережі, – делегація залізничників з Шепетівки. Учасники протестують проти скорочення робочих місць. Серед вимог – гідні умови праці та підвищення заробітних плат.

– Працівники філій та структурних підрозділів Укрзалізниці постійно підпадають під скорочення та отримують низьку зарплату. Тож під час акції протесту члени профспілки вимагатимуть від уряду зобов’язати правління АТ “Укрзалізниця” ухвалити рішення щодо: підвищення зарплати (крім вищого керівництва) з 1 березня 2021 року не менше, ніж на 25%; виплати у першому півріччі 2021 року винагороди за підсумками роботи за 2019 рік у розмірі не менше 50% місячної тарифної ставки, посадового окладу, – напередодні в інтерв’ю Уніан повідомив голова профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Бубняк.

Акція є мирною, участь у ній беруть близько півтисячі людей. Учасники протесту не заважають руху транспорту, проте до закінчення акції не дають розширених коментарів.

За інформацією Хмельниччина. Північ

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter