Новини
Дозвілля

Ліцеїсти з Кам’янця прочитали реп, присвячений Лесі Українці (ВІДЕО)

У Кам’янець-Подільському ліцеї з посиленою військово фізичною підготовкою записали відеоролик в рамках Всеукраїнського челенджу, присвяченого річниці з дня народження української поетеси. Телевізійники суспільного мовника з обласного центру підтримали колег з Волині та приєдналися до міжрегіонального спецпроєкту «Читай Лесю».

Всеукраїнський арт-челендж «Слово, чому ти не твердая криця!», присвячений 150-річчю з дня народження Лесі Українки, має на меті залучити дітей та молоді до кращого надбання української культурної спадщини, просвітницької роботи та національно-патріотичного виховання дітей та молоді засобами українського мистецтва.

Змагання між освітніми закладами відбувається у двох номінаціях:

  • «Краще чисельне художнє читання» – коротке відео, яке містить фрагмент спільного читання вірша Лесі Українки учасниками різного віку;
  • «Реп-біографія Лесі Українки» (авторські твори) – відео-презентація реп-читання цікавих фактів з біографії Лесі Українки.

Тож ліцеїст з Кам’янця Сергій Гарюк разом зі своїми однокласниками взяли участь у змаганні та записали відео, в якому в стилі реп розповіли частинку історії життя Лесі Українки та прочитали уривко з її вірша.

“Читай Лесю”

Міжрегіональний спецпроєкт «Читай Лесю», в якому команди філій UA: СУСПІЛЬНЕ декламують вірші поетеси, ініціювали журналісти UA: ВОЛИНЬ. Працівники Суспільного Поділля підтримали ідею та записали  відео з читанням  віршів Лесі Українки.

«У кожному прочитанні поезії – в інтонації, настрої, та й у виборі самого вірша — проступає характер власне читця.  А ще – сучасна інтерпретація, що відчувається в ритмі», – каже продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова.

Над проєктом працювали журналісти UA: ПОДІЛЛЯ Наталія Паляниця, Алла Самойленко, Олена Кеменяш, а також дизайнер та відеограф Олександр Крентовський.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter