Новини
Інтерв'ю

Мешканці Хмельниччини можуть змінити постачальника газу та отримувати послугу за кращою ціною

Наприкінці літа в Україні запрацював вільний ринок природнього газу, тож побутові споживачі мають змогу вільно обирати, хто саме буде продавати їм газ. Компанія «ЕРУ Людям», яка входить до «ЕРУ Груп» – американо-української групи компаній, одного з найбільших постачальників та імпортерів газу в Україні, – працює як постачальник газу населенню на Хмельниччині, є лідером в енергетичному секторі України, пропонує не тільки вигідну ціну, але й гарантує найкращий сервіс.

Директор «ЕРУ Людям» Андрій Дорохов розповів нам, як саме змінити постачальника газу. Це дійсно дуже просто!

Що саме змінилося та як це дозволить людям зменшити свої рахунки?

– Ключове – у споживача газу є вибір, хто саме буде постачати газ в його оселю. Раніше така можливість була лише у промислових покупців та організацій. Зараз як ви на ринку обираєте найкращий товар, так само ви можете обирати найкращу ціну на газ. Це стосується мешканців і приватних, і багатоквартирних будинків. Звісно, що найбільше газу, особливо взимку, витрачають приватні домовласники, тому це дуже актуально саме для них.

– Як саме обрати постачальника?

– Потрібно зробити усього декілька простих кроків. Перший – оберіть нового постачальника. Ви завжди можете дізнатися всю інформацію про пропозиції на сайті компанії, яка працює у вашому місті або селищі або подзвонити по телефону. На сайті «ЕРУ Людям» https://erupeople.com.ua/ є вся необхідна інформація, в контакт-центрі на безкоштовній лінії 0 800-300-158 вам допоможуть наші кваліфіковані фахівці.

Крок другий – потрібно заповнити заяву на приєднання та надати необхідні документи. Заяву можна знайти безпосередньо на сайті нашої компанії, її треба скачати, підписати. Також додати дані об’єкту газопостачання – ЕІС-код (енергетична ідентифікація суб’єкта), це унікальна серія «газового паспорту» вашої оселі, наприклад 56ХМ………. ЕІС код можна знайти на рахунках за газ, або на сайті 104.ua, або у вашого попереднього постачальника.

Ось пакет документів, що вам потрібні:

  • підписана заява на приєднання з ЕІС-кодом
  • копія паспорту та ідентифікаційного коду
  • копія документів на право власності (договір може заключати лише власник оселі)
  • контактні дані (мобільний телефон, електронна адреса)

Всі ці кроки ви зможете зробити разом з працівником нашого контакт-центру, який покроково пояснить, що саме потрібно зробити. Документи можна сфотографувати та відіслати на поштову адресу GAS@ERU.COM.UA

Це все, тепер дочекайтесь підтвердження про перехід, ми сповістимо вас про підключення, з якого числа будемо постачати вам газ. Перехід відбуватиметься автоматично, газ під час переходу не відключатимуть.

Скільки часу займе цей процес та що зміниться?

– Цей процес займе лише декілька днів – від подання документів до підтвердження від «ЕРУ Людям». Важливо, що перехід також автоматично фіксується у системі: подача газу від вашого попереднього постачальника припиниться, вам не треба його додатково про це сповіщати.

Часто питають, а буде інший якийсь газопровід, чи ні? Постачання газу від нової компанії буде здійснюватися по газопроводу, що вже є у вашій оселі, ніхто не буде прокладати нові труби. Змінити компанію, яка транспортує газ до вашої оселі (облгаз), ви не можете, адже це – природна державна монополія. Саме від неї вам надходить другий рахунок, за доставку газу. Трубами облгазів користуються усі постачальники газу. Як приклад – ми ж не будуємо нову залізничну колію, поряд з державною, – ми просто пропонуємо нові поїзди, у даному випадку – нові, більш привабливі ціни на газ.

Які ціни будуть та як про них дізнатися? Чи працюєте ви з пільговиками?

– Так, звичайно, ми працюємо з пільговими категоріями. На нашому сайті завжди є актуальна інформація про ціну, умови надання послуг, всі необхідні документи. Ми можемо забезпечити найкращу пропозицію, тому що є лідерами ринку з закупівлі та продажу газу, працюємо як в Україні, так і у Європі. Газ повинен буди доступним для всіх! Наша компанія завжди була постачальником газу за найдоступнішими цінами для споживачів. Саме тому ми з розумінням поставилися до ініціативи Уряду щодо тимчасового регулювання ціни. ЕРУ здійснила постачання газу у січні та лютому газ за вартістю, яка була навіть нижче ціни 6,99 грн, встановленої  Урядом. Наша компанія має намір і надалі надавати найкращі умови та ціни нашим споживачам.

Важливо, що «ЕРУ Груп» – американо-українська група компаній, що спеціалізується на реалізації проєктів в українській енергетичній галузі та має страхування від політичних ризиків, щоб забезпечити надійність для наших клієнтів. Про нас можна дізнатися на сайтах https://erupeople.com.ua/, https://eru.com.ua/ та за безкоштовним телефоном 0 800-300-158.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter