Новини
Бізнес

На Хмельниччині «Контінентал Фармерз Груп» сплатила понад 129,5 млн грн податків і спрямувала 4,9 млн грн на соціальні проекти

«Контінентал Фармерз Груп» відзвітувала про сплачені у 2020 році податки та реалізовані соціальні проекти. Зокрема, за попередній рік підприємства Компанії, розташовані в Хмельницькій області, сплатили 129,5 млн грн податків. Розмір соціальних інвестицій, які «Контінентал» виділив минулого року населеним пунктам Хмельниччини, перевищив 4,9 млн грн.

Загалом на території п’яти областей Західної України, де працює «Контінентал Фармерз Груп», за попередній рік до бюджетів усіх рівнів було сплачено понад 923,3 млн грн, що на 253,2 млн грн більше, ніж у 2019 році. На соціальну підтримку громад «Контінентал» спрямував 30,8 млн грн. серед яких понад 8,5 млн грн — на допомогу в боротьбі з COVID-19. Від початку поширення захворювання в Україні Компанія підтримує лікарні та ФАПи на територіях своєї присутності, забезпечуючи медиків засобами захисту, необхідним обладнанням та інвентарем. Зокрема, кисневі концентратори передали в медичні заклади Білогірського, Городоцького, Ізяславського, Чемеровецького районів, а їхні працівники отримали 326 комплектів індивідуального захисту. Для протистояння небезпечному вірусові торік Хмельниччина отримала від «Контінентал Фармерз Груп» фінансування в розмірі 1,2 млн грн.

«Минулого року весь світ зіштовхнувся з викликом під назвою COVID-19. Ми вчилися жити й працювати по-новому і водночас посилено допомагали громадам та медикам. Майже 2 млн грн було спрямовано на купівлю кисневих концентраторів, спільне придбання апаратів ШВЛ, — коментує Генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен.— Компанія старалася допомогти кожному населеному пункту, де вона працює. Купували респіратори, маски, засоби захисту та дезінфекції не лише для медиків, але й для поштарів та соціальних працівників, чия робота передбачає велику кількість контактів з людьми. Пандемія — це наша спільна проблема, якій можемо протистояти, тільки об’єднавши наші зусилля».

Попри складнощі, пов’язані з COVID-19, «Контінентал» не забував про щоденні потреби й проблеми громад. Кошти соціального бюджету виділяли, щоб реалізувати проекти у сферах благоустрою, духовності, інфраструктури, культури. Серед масштабних проектів, — утеплення дитячого садочка в с. Юринці (217,9 тис. грн), облаштування сцени і закупівля костюмів для будинку культури в с. Кузьмин (115,1 тис. грн), ремонт дитячого майданчика у Великих Мацевичах (60 тис. грн).

Більше ніж 1,5 млн грн за 2020 рік агрохолдинг спрямував на реалізацію інфраструктурних проектів на території області. За ці кошти вдалося відновити або ж суттєво покращити дорожнє покриття в таких  селах: Капустин Старокостянтинівського району, Йосипівці Білогірського району, Кремінна, Радковиця, Скіпче, Сирватинці Городоцького району, Поліське, Сошне – Ізяславського. Окрім того, з допомогою «Контінентал Фармерз Груп» облаштували водогін для ФАПу та церкви у с. Савинці Ярмолинецького району, налагодили водопостачання в с. Курівка Городоцького району. Також Компанія допомагала встановлювати вуличне освітлення в с. Чепелівка Красилівського району, с. Олександрівка Городоцького району.

Аграрії, як завжди, приділили увагу й духовним потребам громад. Зокрема, у 2020-му Компанія виділила 20 тис. грн, на косметичний ремонт у храмі с. Сошне Ізяславського району, а також 30 тис. грн  — на труби для встановлення теплої підлоги в церкві с. Чепелівка Красилівського району.

Піклувалася «Контінентал Фармерз Груп» також про найменших: облаштувала дитячий майданчик у М’якотах Ізяславського району та придбала меблі для дитячого садочка с. Рудка Дунаєвецького району. Всього на проекти у сфері освіти у 2020 році «Контінентал» спрямував 363 тис. грн. Ще однією статтею витрат у соціальному бюджеті «Контінентал» стала підтримка культури — сума соціальних інвестицій, спрямована на цю галузь, перевищила 418 тис. грн.

У 2020 році Компанія продовжила підтримувати розвиток кооперації. На придбання обладнання для кооперативів та на організацію навчальних заходів для їхніх учасників «Контінентал» виділив 698,1 тис. грн. Зокрема, у Хмельницькій області було надано поворотну фінансову допомогу в розмірі 200 тис. грн СОКу «Ягідний рай», що діє в Дунаєвецькому районі. Також минулого року працівники «Контінентал Фармерз Груп» провели уже традиційний «Марафон лип», висадивши разом з громадами понад 4 тисячі дерев.

З детальною інформацією про соціальні інвестиції та податкові відрахування «Контінентал Фармерз Груп» можна ознайомитися на спеціальній онлайн-платформі, розміщеній на офіційному сайті Компанії. Вона в режимі реального часу показує детальну інформацію про сплачені податки та соціальні інвестиції у кожному регіоні присутності «Контінентал». Компанія стала першою серед аграріїв України, хто запровадив таку практику звітності.

Надія Штокало.

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter