Новини
Надзвичайні події

Підлітку з Шепетівщини, який впав у кому після побиття, збирають кошти на транспортування у столицю

14-річний хлопчик наразі перебуває у вкрай важкому стані у реанімації Ізяславської центральної районної лікарні. Аби врятувати підлітка, його необхідно терміново транспортувати до київської лікарні.

Інцидент, внаслідок якого постраждав неповнолітній мешканець села Клубівка, стався пізно увечері 20 лютого поблизу бару «Фанат» в Ізяславі. Між 14-річним підлітком та 19-річним місцевим мешканцем виник конфлікт, під час якого старший вдарив меншого. Від удару підліток впав, вдарившись головою об землю. Після отриманої травми хлопчик ще зміг дістатися додому. Там його стан різко погіршився.

Дитину госпіталізували до реанімаційного відділення Ізяславської ЦРЛ, де наразі він перебуває у комі. Через важкий стан підлітка, надати йому медичну допомогу на місці лікарі не можуть.

У соцмережах оголосили про збір коштів для допомоги Владу. Про це повідомили на сторінці у Фейсбук Клубівського ліцею:

Колектив ліцею звертається з проханням об’єднатися та надати допомогу родині учня 9 класу, який перебуває в реанімації Ізяславської лікарні. Стан хлопця вкрай важкий. Для подальшого лікування необхідно транспортування гелікоптером до Києва. Для цього потрібні кошти.

Мешканець Ізяслава Мирослав Бартощук разом з іншими небайдужими до долі дитини збирає кошти у місті.

На жаль, ситуація з Владиком вкрай складна. І головна проблема, що питання не в лікуванні чи потребі певних медикаментів, а у неможливості проведення оперативного втручання чи транспортуванні до більш спеціалізованих лікувальних закладів. Залишається вірити, молитись і чекати, що стан його стабілізується та життєво важливі показники покращаться. Велика вдячність лікарям, які роблять усе можливе, аби врятувати його життя, всім небайдужим громадянам, що відгукнулися та надають матеріальну та моральну підтримку,написав чоловік.

Кошти для допомоги родині Влада можна перерахувати на картку ПриватБанку: 5168 7573 9514 4043. Мати Островська Тетяна Богданівна.

Щодо іншого учасника конфлікту, то днями йому слідчі оголосили про підозру за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 8 років. Вирішувалося питання про обрання йому запобіжного заходу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter