Новини
Бізнес

Промисловість Хмельниччини впала на чверть

Індекс промислового виробництва у регіоні в січні становив 74,8 відсотка відносно грудня минулого року, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Зовсім скрутна ситуація в добувній промисловості, в якій вироблено лише 41 відсоток грудневого показника. Переробна галузь спрацювала на дві третини від минулого місяця; металургійне виробництво взагалі лише на чверть!

Якщо порівнювати з минулим місяцем, то зростання (менш ніж на один відсоток) зафіксоване лише у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції.

Щоправда, січень не характерний місяць для порівнянь з кінцем року. Більш об’єктивною буде статистика «січень до січня». Цьогоріч, якщо порівнювати із першим місяцем минулого року падіння становило «лише» 6,5 відсотка. Що, звісно, багато, але не катастрофічна чверть. В такому розрізі добувна промисловість навіть показала зростання – 15,3 відсотка, трохи зросли показники у сфері постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 0,7 відсотка. На жаль, всі інші галузі «впали».

Загалом тенденція падіння переважає в останні роки: до прикладу, за підсумками 2018 року падіння становило 4,7 відсотка, 2019-го – 14,5.

Костянтин Зварич.

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter