Новини
Здоров’я

На Хмельниччині погіршується ситуація з поширенням COVID-19

Протягом останнього тижня в області до ковідної статистики щодня додається близько 200 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання. Зростає відсоток завантаження лікарень, де надають допомогу хворим з COVID-19. Найскладніша ситуація наразі у Шепетівці, влада якої готова почати розробляти план екстрених дій.

Протягом шести днів поточного тижня на Хмельниччині зафіксували 1178 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Від середи і до сьогодні кількість нових хворих – понад 250 щодня.

Завантаженість ліжок від початку тижня зросла з 34,5% до 41,1%. Наразі у всіх “ковідних” медичних закладах нараховується 619 хворих, 228 пацієнтів з підозрами. Додалося 16 летальних випадків внаслідок захворювання на COVID-19.

Шепетівка готується до плану екстрених дій

Про погіршення ситуації з поширенням захворювання на CPOVID-19 у Шепетівці вчора містянам повідомив міський голова Віталій Бузиль. За його словами, наразі картина важча, ніж була восени минулого року. Щодня до лікарні звертаються десятки мешканців міста, які мають симптоми коронавірусної хвороби.

Медичний персонал вже ввійшов в режим екстреної готовності, залучаються все нові і нові ліжкомісця, зайняті палати інтенсивної терапії, – зазначив міський голова.

Також він додав, що за прогнозами “Шепетівка наразі готується до найгірших сценаріїв”.

Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбук го­лов­на лі­кар­ка КНП «Ше­пе­тівсь­ка ба­га­топ­ро­філь­на лі­кар­ня» Ва­лен­ти­на Сав­чук, у Шепетівській центральній лікарні розгорнули 4 додаткових відділення для лікування хворих з коронавірусною інфекцією. Станом на вчора, 26 лютого, таких пацієнтів у закладі нараховувалося 55, з яких 4 – у палатах інтенсивної терапії.  

За словами ж завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії Шепетівської лікарні Валерія Сивоконюка, всі ліжка у реанімації вже зайняті, а спроба облаштувати додаткові місця для хворих не мала результату.

Також лікар показав, в яких умовах доводить працювати лікарям у медичному закладі, де досі не встановлений ліфт, тож важкохворих медикам доводиться фактично “носити на руках” з одного поверху на інший.

Ну, у нас все нормально! Рік пройшов. Де ліфт? – поставив риторичне питання до цих фото та відео лікар.

Ми мучимося так постійно!!! Коли потрібно перевести важкого хворого з відділення в реанімацію, то і санітарки, і медсестри несуть важкі ноші, піднімаючи хворого на другий поверх. До того ще у руках потрібно нести балони із киснем, бо хворий без кисню просто не може, – написала у коментарях медична працівниця центральної райлікарні.

Сьогодні міський голова Шепетівки провів екстрене засідання комісії ТЕБ та НС, за підсумками якого повідомив, що у владі “у разі стрімкого погіршення стану справ готові вдатися до жорстких та кардинальних рішень!”

Також очільник міста зазначив:

До слова, коментар для тих, хто вимагає повного локдауну у Шепетівці тут і зараз, функціонування місцевого підприємництва своїми податками тримає на плаву галузі медицини, освіти, комунальної сфери. Повне “закриття” міста (навіть на тиждень) матиме свої наслідки. Тому тут маємо консолідувати зусилля влади, установ та організацій і кожного окремого містянина із недопущення ситуації до точки неповернення.

Нагадаємо, через погіршення ситуації із поширенням COVID-19 мешканцям Хмельниччини порадили утримати від поїздок на Прикарпаття та Буковину.


Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter