Новини
Політика

Олександр Симчишин: “Нам потрібен фінансовий ресурс”

Міський голова Хмельницького, який нині очолює регіональне відділення Асоціації міст України, разом зі своїм колегами з Кам’янця-Подільського та Славути взяв участь у засіданні Ради розвитку громад та територій під головуванням президента України.

Одним із найважливіших питань, які обговорювали на засіданні стало наповнення бюджетів громад. Під час виступів міських голів, які представляють Правління АМУ, наголошувалося на важливості спільної, конструктивної роботи на користь громадян.

Міські голови позитивно відзначили врахування інтересів територіальних громад при голосуванні за проект змін до Бюджетного кодексу України, а саме, збереження на постійній основі зарахування до доходів загального фонду бюджетів місцевого самоврядування 13,44% акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального. Також акцентували особливу увагу на необхідності у наступному бюджетному процесі збільшити частину ПДФО, яка буде зараховуватися до місцевих бюджетів.

Під час виступів моїх колег із інших міст було піднято надважливу тему – збільшення частки зарахування ПДФО для місцевих бюджетів. Поділяю секторальну стратегію «Місцеві фінанси», що передбачає збільшення частки зарахування податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів до 80%. Громади Хмельниччини та усієї України мають складну ситуацію із необхідністю фінансування делегованих повноважень, мусять виконувати поточні роботи у селах, що приєдналися внаслідок ухвалення Кабміном перспективного плану і нам потрібен фінансовий ресурс, щоб кожен житель найвіддаленішого села громади отримував необхідні медичні, освітні, адміністративні та інші послуги і відчував, що про нього дбають, – наголосив, підсумовуючи засідання, міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

Крім глави держави у заході взяли участь Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, представники Офісу Президента, члени Кабміну, голови обласних адміністрацій та рад, очільники громад. Хмельниччину на заході, крім очільника обласного центру, представляли міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко та член Правління Асоціації міст України, мер Славути Василь Сидор.

За матеріалами пресслужби Асоціації міст України.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter