Новини
Нетішинська міська

У Нетішині визначили володаря І Кубку ХАЕС зі скелелазіння

Перемогу у турнірі, який відбувся цими вихідними, святкував нетішинський спортивний клуб «Пульсар». Це перший захід, що проводиться у рамках іміджевої програми Хмельницької АЕС, яка включає ще дві спортивні події. Кубок Хмельницької АЕС із кікбоксингу відбудеться у березні, а вже у травні ХАЕС прийматиме масштабний фестиваль зі скелелазіння «Атом для миру та розвитку».

27-28 лютого до Нетішина прибули команди із Кам’янця-Подільського, Сум, Житомира та Київської області. Серед учасників – 2 місцеві команди СК «Пульсар» та СК «Вершина». Загалом, протягом двох днів змагалися 80 спортсменів віком від 6 до 15 років, які розіграли нагороди у своїх вікових категоріях на швидкість, складність та з болдерингу.

Нетішинські команди у загальному заліку вибороли чимало призових місць. Найкращі результати продемонстрували Марія Тонка (СК «Пульсар»), Каріна Маслій (СК «Пульсар»), Анастасія Волянська (СК «Вершина»), Олександра Лєбєдєва (СК «Вершина»), Володимир Соболєв (СК «Вершина»), Вікторія Мучак (СК «Вершина»), Вікторія Гладенюк (СК «Вершина»), Олександр Чернявський (СК «Вершина»).

Результати останніх фіналів стали вирішальними для визначення загальнокомандних місць. Отож, Кубок Хмельницької АЕС із рук генерального директора Андрія Козюри отримали організатори змагань – СК «Пульсар», на другій сходинці – вихованці СК «Вершина» (тренер О. Веремійчук), третіми стали представники Кам’янець-Подільського.

Високо оцінюють рівень підготовки нетішинських спортсменів їх колеги. Зокрема, тренер СК «Абалаковець» (м. Суми) Сергій Бублик зазначає, що неодноразово доводилось змагатись із нетішинцями, які традиційно посідають високі місця. Така оцінка іменитого тренера зі званням «сніжного барсу» (підкорювача п’яти семитисячників) має особливу вагу. Сумчани більш зорієнтовані на інший вид спорту – «альпінізм», у який приходять підлітки від 14 років. Сергій Бублик розповів про особливості тренувань, які загалом проводяться у приміщенні, зважаючи на клімат нашого регіону, проте у теплу пору року є можливість організовувати виїзні збори.

Михайло Ковальчук демонструє документацію, адже для такого ризикованого виду спорту важливо дотримуватись усіх норм та правил техніки безпеки, експлуатації споруд та проведення технічних оглядів.

Під час турніру у спортивній залі чимало фіолетових футболок організаторів СК «Пульсар» – так батьки юних спортсменів долучаються до організації та підтримки учасників змагань. Розвиток цього виду спорту завдячує зусиллям ентузіастів, якими змонтовано спортивні споруди, придбано спорядження для спортсменів. Тренуються у нетішинських клубах і дорослі, серед яких чимало працівників Хмельницької АЕС. Відвідують тренування також діти для підтримки та розвитку здоров’я, оскільки далеко не усі пов’яжуть своє життя із професійним спортом.

Вже цього року на Олімпіаді у Токіо спортивне скелелазіння вперше буде включено до переліку олімпійських дисциплін. Отож, сподіваємося, що саме нетішинські спортсмени у майбутньому представлятимуть Україну на найвищому рівні. Своєю чергою Хмельницька АЕС, як зазначив генеральний директор Андрій Козюра, сприятиме розвитку цього виду спорту у місті.

За матеріалами інформаційного центру ВП “Хмельницька АЕС”

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter