Новини
Політика

Дві громади Хмельниччини вимагають заборонити проросійські партії

У Кам’янці-Подільському та Полонному на сесіях місцеві обранці підтримали звернення до влади держави щодо заборони діяльності партій «Опозиційна платформа – За життя» та Партії Шарія на території держави.

Першими рішення звернутися до президента України, секретаря РНБО та голови Верховної Ради України підтримали у Кам’янці-Подільському вчора, 2 березня. Текст звернення зачитала голова депутатської фракції ВО «Свобода» Ірина Шелепницька.

У тексті документу, зокрема, йдеться про необхідність “підготувати та ухвалити законопроєкти та регуляторні акти, які б заборонили фактичну діяльність партії «Опозиційна платформа – За життя» та Партії Шарія як таких, що відстоюють та активно просувають інтереси російського агресора”.

Сьогодні у Полонному на позачерговій сесії міської ради обранці підтримали аналогічне звернення, яке озвучив депутат фракції ВО «Свобода» Сергій Барзак.

Його підтримали депутати від політичних партій «Громадянська позиція», «Слуга Народу», ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «За майбутнє», «За конкретні справи». Не підтримали заборону антиукраїнських організацій депутати від політичних партій «Європейська солідарність», «Радикальна партія О. Ляшка» та власне ОПЗЖ.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter