Новини
Освіта

Хмельницький університет очолить колишній керівник

Вибори ректора Хмельницького університету управління та права імені Л. Юзькова відбулися вчора, 2 березня. Аби повернутися на посаду, першому проректору вишу Олегу Омельчуку довелося звертатися до суду.

Згідно з оприлюдненою на сайті університету інформацією, всього участь у голосуванні взяла 141 особа. З них за Олега Омельчука проголосували 118 виборців, 2 – проти, ще 2 бюлетені визнали недійсними. 19 осіб не голосували взагалі.

Нагадаємо, наприкінці вересня у ХУУПі вже відбувалися вибори ректора, на яких перемогу здобула єдина кандидатка Ірина Ковтун. “За” нову ректорку тоді віддали 91 голос, “проти” були 26. Не брали участі у голосуванні 18 осіб. 5 бюлетенів визнані недійсними. Кандидатуру Олега Омельчука до виборів не допустили, посилаючись на роз’яснення МОЗу про те, що він був керівником цього навчального закладу два терміни поспіль, отже, відповідно до статті 42 Закону України «Про вищу освіту» не мав права балотуватися на ще один термін.

Звільнений рішенням Хмельницької обласної ради ректор оскаржив таке рішення у суді. Хмельницький окружний адміністративний суд скасував рішення комісії щодо вересневих виборів у ХУУПі, роз’яснивши, що на момент набрання чинності відповідного закону Олег Омельчук жодного разу не обирався керівником навчального закладу у розумінні зазначеної статті документу. Обирався ректором вишу він лише у 2015 році, а до цього був призначений на посаду на позачерговій сесії Хмельницької облради у липні 2010 року.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter