Новини
Спорт

Футболісти з Хмельниччини переграли «Шахтар» на Кубку України

Справжньою сенсацією для любителів футболу став учорашній матч у рамках 1/4 фіналу Кубка України, під час якого волочиський «Агробізнес» переграв володаря Кубка УЄФА 2009 року, 4-разового володаря Кубка СРСР, 13-разового чемпіона України, 13-разового володаря кубка України, 8-разового володаря Суперкубка України. Наразі найзапекліші футбольні фанати жартома розмірковують, чи пройде фінальний матч у Хмельницькому або Волочиську.

Чвертьфінальний поєдинок Кубка України, в якому змагалися «Агробізнес» (Волочиськ) і «Шахтар» (Донецьк) відбувся вчора, 3 березня, у Києві, на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського. Матч цей став справжньою сенсацією, оскільки іменитий клуб із 85-річною історією та численними здобутками переграла футбольна команда з Хмельниччини, створена 2015 року.

До чвертьфіналу Кубку України волочиська команда потрапила у грудні 2020-го, обігравши в 1/8 одного з лідерів Української Прем’єр-ліги, полтавську «Ворсклу». До чвертьфіналу футболісти з Хмельниччини тоді пройшли з рахунком 1:0. Такі ж цифри висвітилися на табло чвертьфіналу. Щоправда, суперник у волочиських футболістів цього разу був іменитіший.

“Шахтар” міг оформити перемогу в основний час. Проте Алан Патрік на старті другого тайму не зумів реалізувати одинадцятиметровий. Натомість «Агробізнес» в атаці у відповідь навіть забив, але суддівська бригада скасувала гол через порушення правил. В екстра-таймі Фортуна була на боці подолян – на 96-й хвилині після перехоплення у центрі поля футболісти «Агробрознесу» зіграли швидку контратаку, на фініші якої Богдан Семенець забив вирішальний гол, – прокоментували матч на 24 каналі.

Футбольний клуб з Хмельниччини вийшов до півфіналу Кубка України. Попереду на команду Олександра Чижевського очікує жеребкування, яке визначить суперника в півфіналі. Воно пройде сьогодні, 4 березня. Суперником подолян стане або київське «Динамо», або луганська «Зоря», або ПФК «Олександрія».

Найцікавіші моменти матчу можна подивитися у відео.

А фанати футболу з Хмельниччини за підсумками матчу не стримували емоцій.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter