Новини
Екологія

Керівника комунального підприємства Хмельницького притягнули до відповідальності

Ще в середині січня на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області надійшло звернення від мешканця обласного центру щодо забруднення озера в мікрорайоні Озерна, що в місті Хмельницькому.

У лютому державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області провели позапланову перевірку ХКП «Спецкомунтранс» та виявили порушення природоохоронного законодавства, що призвели до забруднення поверхневих вод струмка без назви, який протікає в районі розташування полігону твердих побутових відходів в місті Хмельницькому та впадає у ставок, що розташований по вул. П.Мирного та вул. С.Бандери в мікрорайоні Озерна.

Під час перевірки екологи встановили, що ХКП «Спецкомунтранс» не належним чином здійснює заходи щодо попередження забруднення поверхневих вод під час експлуатації полігону твердих побутових відходів. Сам полігон не забезпечений очисними спорудами необхідної потужності, що запобігають забрудненню поверхневих вод стічними водами (фільтратом). Також, підприємство не використовує ефективні сучасні технічні засоби і технології для утримання своєї території в належному стані та не повною мірою здійснює заходи щодо запобігання забрудненню водних об’єктів стічними (дощовими, сніговими) водами, що відводяться з території полігону твердих побутових відходів.

За результатами перевірки, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було внесено припис щодо усунення виявлених порушень, а керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 59 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Разом з тим, Інспекцією подано позов до Хмельницького окружного адміністративного суду про зупинення діяльності ХКП «Спецкомунтранс» в частині забруднення поверхневих водних об’єктів, а також проводиться аналіз матеріалів перевірки щодо нарахування суб’єкту господарювання збитків, заподіяних державі внаслідок забруднення поверхневих вод фільтратом полігону твердих побутових відходів.

За інформацією ДЕІ у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter