Новини
Увага!

У поминальну суботу хмельничанам буде важче дістатися до кладовища

Через чергове омолодження дерев у мікрорайоні Ракове мешканці обласного центру змушені будуть діставатися до кладовища з певними труднощами, оскільки рух транспорту в цій частині міста обмежать.

Роботи з омолодження дерев триватимуть завтра, 6 березня, з 8.00 до 16.00 на вулиці Чорновола: на ділянці від Госпітальної до Гальчевського.

У міській раді повідомили про зміну руху електротранспорту, який курсує у мікрорайон Ракове. Хмельничани, які планують відвідати могили померлих родичів та пом’янути їх, повинні мати на увазі, що діставати на кладовище у Раковому доведеться або маршрутками, які, нагадаємо, в період дії карантинних обмежень перевозять лише сидячих пасажирів, або на таксі.

Так, за інформацією пресслужби Хмельницької міськради, тролейбуси, які рухаються за маршрутами №3, №7, №7А, №9 та №13 доїжджатимуть лише до автостанції №2, де розвертатимуть та рушатимуть у зворотному напрямку.

Автобусні маршрути працюватимуть у звичному режимі руху із можливими відхиленнями від рейсу.

Щоправда, у ХКП “Електротранс” обіцяють пустити додаткові автобуси, аби забезпечити перевезення пасажирів з мікрорайону Ракове у період виконання робіт.

Батьківські суботи – так називаються поминальні дні, коли православні віряни відзначають пам’ять всіх близьких, які вже відійшли у вічність. Попри те, що ці суботи називаються “батьківськими”, вони не обов’язково стосуються лише вшановування померлих батьків. Правила кажуть, що у першу чергу, діти повинні помолитись за упокій найрідніших, однак не потрібно забувати й за предків, адже вони також вважаються нашими прабатьками.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter