Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому тестують радарну систему, яка відстежує швидкість руху транспорту

Обладнання, яке коштує від 850 тисяч до мільйона, хмельницьким комунальникам надали безплатно. За перевищення швидкості хмельничан поки що не штрафуватимуть – система протягом місяця працюватиме у тестовому режимі. Проте чи встановлюватимуть надалі у місті такі радарні комплекси – наразі невідомо.

Роботу монтажників, які встановлювали камери спостереження на стовпах, хмельничани зафіксували ще у четвер. І намагалися розібратися, де ж саме у місті встановлюють систему фіксації руху транспорту.

Зрештою, з’ясувалося, що роботи виконують на вулиці Кам’янецькій, у мікрорайоні Ружична. Саме тут встановили перший радарний комплекс, який відстежуватиме швидкість, з якою рухається цією частиною міста транспорт.

Встановлювати прилади працівникам інфоцентру працівники спеціалізованої монтажно-експлуатаційної дільниці КП «БРЕД». Кажуть, на одну камеру витрачали близько 15 хвилин.

Також на стовпі встановили дорожній знак, який попереджає про здійснення відеофіксації. Наразі про штрафи за правопорушення не йдеться. Пристрій перевірятиме швидкість автомобілів впродовж місяця у тестовому режимі.

Цей радарний комплекс може на 8 смугах руху визначати швидкість автомобільного транспорту в обох напрямках, а також виявляти правопорушення, пов’язані з перетинанням подвійної суцільної смуги, – пояснює Андрій Свінціцький, інженер з обслуговування систем відеоспостереження ХМКП «Хмельницькінфоцентр».

За його словами, такі комплекси коштує в межах від 850 тисяч до мільйона гривень. Проте саме цей комунальникам надали безкоштовно. На час тестування.

Навпроти встановлять звичайні камери спостереження, які стежитимуть за роботою радару. У квітні 2019 тут запрацювало єдине у місті інформаційне табло для водіїв, адже цей відрізок дороги поруч з пішохідним переходом залишається одним з найбільш аварійних. Так вважають і поліцейські, і місцеві мешканці. Вони ж кажуть: не вистачає на перехресті й світлофора.

За результатами тестування у міській раді ухвалять рішення: чи потрібні такі радарні комплекси в Хмельницькому.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter