Новини
Спорт

Хмельницька спортсменка завоювала “золото” на чемпіонаті Європи

Шість спроб знадобилося хмельничанці Марині Бех-Романчук, аби продемонструвати у стрибках в довжину результат, який її суперниці не змогли покращити, та піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу чемпіонату Європи з легкої атлетики в приміщеннях.

Змагання проходили у польському місті Торунь, де минулого року Марина Бех-Романчук встановила особистий рекорд – 6 метрів 96 сантиметрів.

У фіналі змагань в секторі стрибків у довжину, який відбувся вчора, 6 березня, у перших двох спробах хмельницька легкоатлетка не змогла стрибнути далі, ніж її суперниця – німкеня Малайка Міхамбо, результат якої був 6 метрів 60 сантиметрів. Через те, що судді зафіксували заступи, обидві спроби Марині у залік не пішли.

Як пояснила після виступу спортсменка, заступи під час перших спроб спричинило те, що їй потрібно було максимально відчути доріжку, атмосферу».

У третій спробі хмельничанка стрибнула на 6 метрів 80 сантиметрів та ненадовго очолила турнірну таблицю – до виступу німецької легкоатлетки, яка “стрибнула” на першу сходинку з результатом 6 метрів 88 сантиметрів.

У четвертій спробі спортсменкам не вдалося покращити свої результати. У п’ятій – стрибок Марини Бех-Романчук був кращим за попередні – 6 метрів 86 сантиметрів. Проте навіть такий результат не давав їй шансу перемогти головну суперницю.

І лише шоста спроба для хмельницької спортсменки стала вирішальною та тріумфальною. Стрибнувши на 6,92 метра Марина Бех-Романчук таки випередила Малайку Міхамбо, яка не змогла покращити свій результат, та стала чемпіонкою Європи. Німкеня отримала “срібло”, бронза дісталася шведській спортсменці Хадді Санья (6,75 метра).

«Не знала, що мені вдасться показати й реалізувати, чи не завадять ті нюанси, які були присутні на тренуваннях. Але рада зараз спілкуватися в такому чудовому настрої, адже все вдалося», – прокоментувала після перемоги Марина Бех-Романчук.

Із перемогою хмельницьку спортсменку привітав голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Гамалій.

Вітаю з перемогою! Пишаюсь земляками,написав посадовець.

Довідка: Марина Бех-Романчук – українська легкоатлетка, бронзова призерка попереднього чемпіонату Європи у приміщенні, срібна призерка чемпіонату світу 2019 року, срібна призерка чемпіонату Європи 2018 року, переможниця Всесвітньої Універсіади 2019 року, бронзова призерка молодіжного та юніорського чемпіонатів Європи, 11-разова чемпіонка України. За підсумками жовтня 2019 року була визнана Національним олімпійським комітетом України найкращою спортсменкою місяця в Україні. За підсумками змагань Світового туру в приміщенні-2020 стала першою в загальному заліку серед стрибунок у довжину.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter