Новини
Освіта

У школу Хмельницької громади обіди дітям привозять із сусіднього села

Приміщення під новий харчоблок виділили, ремонтні роботи фактично завершили, необхідне обладнання закупили. Проте через зміни в адміністративно-територіальному устрої процес облаштування їдальні з кухнею затягнувся. Аби дітям могли готувати гарячі страви безпосередньо у школі, потрібно ще близько мільйона гривень.

У школі в селі Шаровечка навчається 186 дітей. Поки діти на уроках, у їдальні для них роблять  бутерброди. Місця для приготування гарячих страв у навчальному закладі немає. Обіди у школу привозять із сусідніх Мацьківців. Приміщення ж їдальні – тісне, тож 165 дітям доводиться обідати по черзі.

Що новий харчоблок школі потрібен, зрозуміли давно. Тож будувати його почали ще у 2016 році. Для цього до школи приєднали двоповерховий корпус, на першому поверсі якого запланували харчоблок, а на другому – актову залу, якої у школі також не було.

Спочатку замовником проєкту був Хмельницький райвідділ освіти, потім, коли Шаровечка стала центром ОТГ, замовник змінився і процес затягнувся.  

Нам майже усе вдалося, буквально декілька місяців не вистачало. Кошти повністю передбачені, але оскільки у нас знову зміни, і ми тепер інша, міська територіальна громада, тому зараз кошти перехідні – у бюджеті міста Хмельницького. Вже є розуміння, що добудувати треба терміново. Тут не так багато залишилося зробити, і, думаю, найближчим часом ми цю роботу закінчимо, – пояснює староста старостинського округу з центром у с. Шаровечка Болеслав Бондар.

За ці роки на будівництво витратили більше 2 мільйонів гривень. Щоб завершити об’єкт вже за відкоригованим проєктом, треба ще більше мільйона. Обладнання для харчоблоку вже закупили – воно чекає свого часу.

Вентиляція вже є, електрика. Залишилося поставити освітлювальні прилади, завезти обладнання, докупити, чого не вистачає. Зараз підвели водогін від міської мережі прямо до школи, поставили фільтри, тож вода якісна. Встановили нову трансформаторну підстанцію, тож маємо чудове енергозабезпечення, – каже староста.

У школі вже розпланували, як будуть використовувати додаткову площу. Стару їдальню об’єднають із новим приміщенням, тоді місця має вистачити усім.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter