Новини
Суспільство

Аби повернути додому загиблого в ДТП у Польщі шепетівчанина, потрібні кошти

В одному із п’яти загиблих у летальній ДТП на території Польщі упізнали мешканця Шепетівки. Аби привезти його на батьківщину, рідні потребують фінансової допомоги. Кам’янчанка, яка також постраждала під час цієї дорожньо-транспортної пригоди, перенесла дві операції та, за словами лікарів, дивом залишилася живою.

Дорожньо-транспортна пригода за участі українського автобуса сполученням “Познань – Херсон” сталася 6 березня. З’їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице автобус перекинувся. Унаслідок ДТП п’ятеро осіб загинули.

Завдяки вцілілим документам, особи трьох загиблих вдалося встановити одразу. Ще одного чоловіка, який не вижив під час аварії, впізнав його родич, який проживає у Польщі. Загиблим виявився 52-річний мешканець Шепетівки Альберт Кудін. За словами його дружини, чоловік повертався додому із заробітків.

Аби повернути тіло шепетівчанина додому, родина потребує фінансової допомоги. Перерахувати кошти можна на картку Приватбанку: 5168 7573 2404 1401 (дружина – Лариса Кудіна).

Без свідомості, але жива

Мешканка Кам’янця-Подільського Анастасія Кочеткова, яку попередньо помилково назвали шостою жертвою ДТП, перенесла вже дві операції. У дівчини серйозна травма голови. Польські лікарі кажуть: те, що Настю вдалося врятувати – це справжнє диво.

За словами подруги Анастасії, яка підтримує зв’язок із консульством, якщо стан дівчини надалі буде стабільний, її незабаром переведуть до іншої лікарні. На дівчину також очікує переливання крові та операція на обличчі, оскільки воно сильно пошкоджене.

Наразі Анастасія перебуває у комі. Аби підтвердити її особу, мама кам’янчанки, котра терміново виїхала до Польщі, здала аналіз ДНК, який встановив біологічне споріднення.

Що до водія автобуса, який у момент ДТП був за кермом, то йому висунули обвинувачення у ненавмисному доведенні до катастрофи у наземному русі. Чоловікові загрожує до восьми років ув’язнення. У нього вилучили закордонний паспорт і заборонили залишати територію Польщі.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter