Новини
Бізнес

З початку року громада Хмельниччини отримала 1,2 мільярда гривень податків

Загальна сума отриманих територіальними громадами протягом січня-лютого податків та зборів перевищує результати двох місяців минулого року на 9 відсотків, що в абсолютній сумі становить понад 100 мільйонів гривень.

Розписи бюджетних призначень, затверджених місцевими радами виконано на 110 відсотків, тобто додаткові надходження до скарбниць громад в абсолютній сумі склали 115 мільйонів гривень.

Топовим податковим платежем, які формують доходи громад Хмельниччини, став податок на доходи фізичних осіб. Саме завдяки задекларованій праці жителів області сума сплаченого ПДФО досягла рівня у 819 мільйонів гривень, що на 114 мільйонів гривень перевищує результат січня-лютого 2020 року.

Загалом темпи росту надходжень до місцевих бюджетів свідчать про ефективність роз‘яснювальних та інформаційно-комунікаційних заходів, які проводить податкова служба спільно з активом громад стосовно декларування найманої праці та сплати місцевих податків. Примітно, що переважна більшість господарюючих суб’єктів відповідально ставиться до виконання конституційного обов’язку – сплати податків, своєчасно і в повному обсязі. Водночас для забезпечення фінансової самостійності та спроможності громад податкова служба налагодила системний обмін інформацію з органами місцевої влади про використання землі, реальні робочі місця, виплату заробітної плати та втілювані бізнес-проекти, – коментують результати роботи у податковій службі області

Нагадаємо, що з початку року на Хмельниччині податкові платежі до бюджетів усіх рівнів склали 2,2 мільярда гривень.

За інформацією ГУ ДПС у Хмельницькій області

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter