Новини
Події

У Хмельницькому голова ВРУ відвідав два виші, госпіталь та зустрівся з бізнесом

Під час робочої поїздки до Хмельницької області Голова Верховної Ради України відвідав Національну академію Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, побував у військовому госпіталі та зустрівся з представниками регіональних бізнес-асоціацій Хмельницької області та об’єднань великого бізнесу.

Свій візит на Хмельниччину очільник парламенту почав з Нетішина, де здійснив обхід машзалу першого енергоблока Хмельницької АЕС та провів робочу нараду. А в обласному центрі свої відвідини Дмитро Разумков в першу чергу завітав до прикордонників.

НАДПСУ

Голова парламенту ознайомився з навчально-матеріальною базою академії, зокрема з діяльністю щодо організації освітнього процесу у виші навчальних кафедр всіх факультетів, а також з роботою науково-організаційного відділу. На урочистому зібранні в актовому залі Дмитро Разумков поспілкувався з  педагогічним колективом і слухачами академії. 

Всі добре пам’ятають, хто першим став на захист нашої держави, на захист українського кордону. Це були саме ваші випускники. Четверо з них нагороджені найвищою нагородою України – «Герой України». На жаль, посмертно, – зазначив Дмитро Разумков та запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя у боротьбі за незалежність України. 

Голова Верховної Ради подякував науково-педагогічному складу за самовіддану роботу та підготовку висококваліфікованих кадрів для прикордонного відомства. Кращі військовослужбовці та працівники Національної академії отримали відзнаки Верховної Ради України – грамоти та цінні подарунки.

Я впевнений, що саме ваша академія, єдина академія яка готує офіцерів-прикордонників, посідає серйозне місце в безпеці та обороні нашої держави! – підкреслив Голова Парламенту.

Традиційно, поважного гостя прикордонники запросили зробити запис у Книзі почесних відвідувачів. Також Голові Верховної Ради продемонстрували військову техніку та озброєння, які вивчають майбутні офіцери-прикордонники.

Військовий госпіталь

У Хмельницькому військовому госпіталі Дмитро Разумков поспілкувався із медичними працівниками та бійцями, які проходять лікування. Голова ВРУ поцікавився особливостями  роботи медичного закладу в умовах пандемії, зокрема, роботою інфекційного відділення військового госпіталю. Як повідомили у медичному закладі, там наразі перебуває 12 хворих, а загальна кількість працівників, які вже перехворіли на COVID-19, складає близько однієї третини. Крім того, упродовж ранку вакцинували 10 осіб.

За словами голови парламенту, що оновлення матеріально-технічної бази шпиталю продовжується, встановлюється нове обладнання.

Щось робиться за рахунок держави, щось – за рахунок волонтерів, – сказав він.

Та додав, що розв’язувати проблемні питання, які є у  Хмельницького військового госпіталю, можливо лише об’єднавши зусилля центральної та місцевої влади.

Зустріч із бізнесом

Також у день візиту відбулося засіданні круглого столу з представниками регіональних бізнес-асоціацій Хмельницької області та об’єднань великого бізнесу. До участі у заході долучилися народні депутати України від Хмельниччини, голова обласної адміністрації Сергій Гамалій, голова обласної ради Віолета Лабазюк та інші гості.

Голова Парламенту зазначив, що для впровадження реформ державі важливо відчувати підтримку бізнесу, а бізнесу важливо працювати, отримуючи підтримку від держави. І додав, що співпраця важлива як з місцевою владою, так і з Верховною Радою, яка ухвалює закони, направлені на підтримку бізнесу. Одним із таких Голова Парламенту вважає законопроект «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями». 

Закони про так звані інвестиційні няні, які допомагають залучати інвестиції не лише від іноземних, але й від українських інвесторів, – зауважив Дмитро Разумков.

Крім того, він виділив низку ініціатив, що направлені на підтримку підприємництва, зокрема щодо податкової амністії та внесення змін до Закону «Про індустріальні парки». «Наступного тижня у першому читанні планується розгляд законопроекту № 4416-1. Питання такого характеру турбують не лише Хмельниччину, а кожен регіон, де я був. Адже це можливості для розвитку та залучення інвестицій», – зазначив Голова Верховної Ради.

За словами Дмитра Разумкова, для вирішення важливих для підприємництва питань об’єднувалися представники всіх депутатських фракцій та груп Парламенту.

Є законопроекти, які допомагали малому, середньому, великому бізнесу на початку коронавірусної кризи. Зараз ми намагаємось вибудовувати співпрацю і з місцевою владою, і з представниками бізнесу, тому що чесний бізнес – це податки в державу та можливості для влади рухатися вперед, – наголосив Дмитро Разумков.

Освіта

Відповідно до програми візиту Дмитро Разумков провів зустріч і з ректорами вищих навчальних закладів Хмельниччини та головами студентських рад. Зустріч відбулася на базі Хмельницького університету управління та права ім. Леоніда Юзькова.

Голова Верховної Ради України наголосив, що державі потрібні освічені, фахові громадяни, а також важливо, аби молодь залишалася в Україні.

Все, що ми робимо – ми робимо для дітей, щоб вони були щасливими в Україні. Для мене особисто, як і для кожного з вас, важливо, щоб вони залишалися тут. А досягти цього можна тоді, коли вони будуть бачити своє майбутнє і пов’язуватимуть його зі своєю державою, – відзначив Дмитро Разумков.

Голова Парламенту наголосив, що саме вищі навчальні заклади формують основу, на якій базується майбутнє України. Він нагадав, що Верховна Рада нещодавно запровадила премії для випускників шкіл, які найуспішніше складуть зовнішнє незалежне оцінювання. Отримати 100 тисяч грн премії зможуть 30 випускників з найкращими результатами ЗНО.

Побував Дмитро Разумков і на державному підприємстві «Новатор», де поспілкувався з колективом та ознайомився з виробничим процесом.

За матеріалами Хмельницької ОДА.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter