Новини
Освіта

Дистанційне навчання та канікули: що чекає на школярів Хмельниччини у березні

Більшість загальнооствітніх навчальних закладів Хмельницької області підуть на весняні канікули 22 березня. Проте деякі школи змінять цю дату.

З понеділка, 15 березня, у Шепетівській громаді школи закривають на карантин через ускладнення ситуації із захворюваністю на COVID-19. На дистанційне навчання йдуть всі загальноосвітні школи громади, а також спортивна, музична, художня. Дошкільні заклади будуть працювати, але батьків просять за можливості не водили дітей у садочки.

Судилківський ліцей також переходить на дистанційне навчання з 15 березня.

Карантин у школах Шепетівщини продовжиться до закінчення весняних канікул, які триватимуть з 22 по 26 березня.

Днями у Кам’янці-Подільському відбулася нарада щодо епідеміологічної ситуації в місті та освітніх закладах громади. Цього тижня на дистанційне навчання перейшла ЗОШ №14. Загалом сьогодні такою формою здобуття освіти послуговується 12 класів різних шкіл міської територіальної громади. Також на двотижневу самоізоляцію пішли дві групи в дитячих садочках №9 і №7. Всі інші заклади працюють у звичному режимі.

Весняні канікули у школах Кам’янець-Подільської міської об’єднаної територіальної громади розпочнуться 22 березня і триватимуть до 28 березня. Лише учні Рихтецької школи, за рішенням адміністрації, відпочиватимуть з 28 березня по 4 квітня.

Школярі більшості шкіл Хмельницької міської громади підуть на весняні канікули 22 березня і повернуться за тиждень. За інформацією заступниці директорки Департаменту освіти і науки Хмельницької громади Ольги Кшановської, учні приватної школи «Мої обрії» відправляються на весняні канікули вже з наступного понеділка, 15 березня, і повернуться за парти 22 березня.

У приватній школі «Гармонія» цього року школярі відпочиватимуть пізніше – у закладі канікули триватимуть з 12 по 18 квітня.

В Олешинській гімназії, Іванковецькому ліцеї та його філіях і Масівецькій ЗОШ канікули розпочнуться 29 березня. Повернуться школярі до навчання з 5-го квітня.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter