Новини
Суспільство

У Хмельницькій громаді з’являться центри культури і дозвілля

Клубні заклади населених пунктів, які приєднались до Хмельницького перетворять на центри культури і дозвілля. Загалом у Хмельницькій громаді відкриють 5 таких закладів. Рішення про їх створення підтримали на засіданні виконавчого комітету.

“У заклади закладаємо широкий функціонал аби дати можливість організувати якісне дозвілля людям, які проживають на цих територіях”, – говорить Артем Ромасюков, начальник управління культури та туризму.

Центри культури матимуть філії в межах своїх округів. У кожному закладі через конкурс призначать директора та затвердять штат. Подбають і про матеріальне забезпечення.

“Програма розвитку галузі культури територіальної громади “Нова лінія культурних змін” передбачає ряд капітальних ремонтів, в першу чергу тих будинків культури, які визначені центральними”, – зазначає Артем Ромасюков.

Також зазнає змін Хмельницька центральнізована бібліотечна система. Управління культури та міськвиконком працюють над її статутом, адже після реформи децентралізації додалось 12 філій бібліотек та 2 бібліотечних пункти.

Детальніше у сюжеті ТРК “Місто

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter