Новини
Події

Двом хмельничанкам вручили відзнаки «Мати-героїня»

Традиційно нагороджені відповідним указом глави держави мешканки Хмельницького та області свої відзнаки отримують на початку березня.

Леонід та Наталя Крижанівські виховують 12 дітей. Найстаршій – 22 роки, наймолодшій цього року виповниться три. Днями жінка отримала нагрудний знак «Мати-героїня». Це звання їй присвоєне ще 12 грудня минулого року. Наталя не просто народила 8 синів та 4 доньок – разом із чоловіком зуміли гідно їх виховати, чим неабияк пишаються.

Ще одна хмельничанка, якій того ж дня вручили почесну відзнаку, – Алла Шевченко. За орденом жінка прийшла із чоловіком та двома доньками. Найменшій дитині у родині шість років. Батько сімейства каже, вдома ніколи не буває сумно, а свою дружину вважає справжньою героїнею.

Починаючи з 2004 року звання «Мати-героїня» отримали 112 хмельничанок. Такі багатодітні сім’ї мають пільги, зокрема, на оплату комунальних послуг. Також – на безплатний проїзд у громадському транспорті.

До 1 вересня до таких родин також є увага, допомагає місто отримати підручники, зошити. Нас у родині було троє дітей, і я бачив, наскільки мамі було важко, а тут 12… Виховати гідно, дати їм раду – за це можна тільки вклонитися перед таким, – прокоментував після церемонії вручення нагород секретар Хмельницької міської ради Віталій Діденко.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Нагадаємо, від початку року нагороди «Мати-героїня» вже отримали декілька мешканок Хмельниччини.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter