Новини
Події

Ще одна мешканка Хмельниччини відзначила 100-літній ювілей

Свій сотий день народження жителька села Березне Старокостянтинівської міської територіальної громади, що у Хмельницькому районі, Єфросинія Мазур зустріла в оточенні чималої родини. Привітати іменинницю з поважним ювілеєм завітали також представники влади.

Народилася Єфросинія Мазур у селі Велика Медведівка  Шепетівського району 13 березня 1921 року. Позаду у ювілярки – важкий трудовий і життєвий шлях. Пережила два голодомори. У період Другої світової війни, з 1942 по червень 1945 року, Єфросинія Онисимівна потрапила в Німеччину на примусові роботи, де рік працювала на фабриці та два важких роки – на господаря. Має статус учасника війни. У повоєнний час брала активну участь у відродженні народного господарства, працювала в колгоспі в селі Березне різноробочою, звідки у 1974 році вийшла на заслужений відпочинок з робочим стажем 37 років.

У визначний день Єфросинію Мазур привітали рідні та близькі люди. А родина у ювілярки чимала. Разом зі своїм чоловіком народила та виховала 6 доньок, за що отримала державну нагороду – звання “Мати-героїня”. Сьогодні ювілярка має 14 онуків, 26 правнуків та 3 праправнуки.

Мені важко висловити глибину пошани, захоплення та навіть хвилювання, із яким я зустрічаю 100 літніх ювілярів. Адже вони були свідками історичних подій, про які сучасники зараз дізнаються із підручників та бачать у кінокартинах. Їхньому досвіду може позаздрити кожен, а життєвий шлях та здобутки — є взірцем для всіх поколінь. Живіть довго та щасливо, цінуйте кожен день та наповнюйте його радістю для себе та для близьких! – зазначив, вітаючи ювілярку міський голова Микола Мельничук.

За інформацією виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter