Новини
Ізяславська міська

На Хмельниччині підозрюваному у побитті підлітка перекваліфікували статтю

На Хмельниччині слідчі змінили кваліфікацію кримінального провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень 14-річному підлітку, внаслідок яких дитина померла у лікарні після тритижневої коми.

Після смерті потерпілого провадження перекваліфікували з ч. 1 на ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років. Вирішується питання про зміну запобіжного заходу із цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою.

Нагадаємо, подія сталася 20 лютого близько 23.00 години в Ізяславі поблизу бару «Фанат». Між 14-річним жителем села Клубівка та 19-річним місцевим жителем виник конфлікт, під час якого старший побив неповнолітнього. Підліток зміг самостійно дістатися додому, де його стан різко погіршився. Хлопчика госпіталізували до реанімаційного відділення місцевої лікарні. Увесь цей час він перебував у комі.

14 березня підліток, не приходячи до тями, помер. Цього ж дня слідчі перекваліфікували кримінальне провадження з ч. 1 на ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого) Кримінального кодексу України і вже оголосили зловмиснику про підозру. Вирішується питання про зміну запобіжного заходу із цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою.

За інформацією поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter