Новини
Суспільство

Понад мільярдний борг: за комуналку не платить чверть Хмельниччини

Населення області сплатило за січневі житлово-комунальні послуги 697,6 мільйона гривень 73,7% нарахованих за цей період сум (946,1 мільйона).

На кінець січня заборгованість населення зі сплати за постачання та розподіл природного газу становила 911,0 мільйона гривень, за постачання теплової енергії та гарячої води – 366,1 мільйона, за постачання та розподіл електричної енергії – 179,7, за управління багатоквартирним будинком – 87,8, за централізоване водопостачання та водовідведення – 80,5, за надання послуг з вивезення побутових відходів – 16,9 мільйона гривень, повідомляють у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України у січні поточного року з населенням було укладено 57 договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 701,6 тисячі гривень. Сума внесених платежів, з урахуванням довгострокових договорів, становила 701,8 тисячі.

Однак, не зважаючи на реструктуризацію, комунальний борг у Хмельницькій області стрімко зростає. До прикладу, за газ за місяць заборгованість зросла майже на 140 мільйонів (була на кінець грудня 772,2 мільйона), за постачання теплової енергії та гарячої води – на 66 мільйонів (була 299,8), за постачання та розподіл електричної енергії – на 80 (120,5 мільйона гривень).

Зрозуміло, що значною мірою борги пов’язані зі стрімким подорожчання газу та електрики. Враховуючи, що дешева атомна енергетика продукує близько половини електрики країни, а вітчизняним газом ми забезпечені на дві третини, чи справедливі нові тарифи?

Костянтин Зварич.

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter