Новини
Кримінал

На Хмельниччині з незаконного обігу вилучили цигарки та алкоголь на 200 тисяч гривень

Фахівцями податкового аудиту Головного управління ДПС у Хмельницькій області, спільно з працівниками Головного управління ДФС у Хмельницькій області, у ході проведення спільних заходів по очищенню ринку підакцизних товарів від фальсифікату та контрафакту вилучено з протиправного обігу продукцію сумнівної якості орієнтовною вартістю понад 200 тисяч гривень.

Зокрема податківці вилучили тютюнові вироби без марок акцизного податку торгових марок Compliment, Мінськ, Marvel, Focus, Palermo та інші у кількості 3161 пачка, а також алкогольні напої загальною місткістю 375 літрів.

Вказана продукція реалізовувалась на території міста Хмельницького та Хмельницької області через торговельні точки на місцевих ринках та за допомогою додатків обміну миттєвих повідомлень – Viber, Telegram та WatsApp.

Проведеною фактичною перевіркою до суб’єкта господарювання застосовано штрафні санкцію у сумі понад 50 тисяч гривень. Також по даному факту ГУ ДФС у Хмельницькій області здійснюється досудове розслідування за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України.

З метою подальшого очищення ринку від фальсифікованих та незаконно ввезених на територію України підакцизних товарів податківці просять небайдужих громадян повідомляти про факти незаконної торгівлі та обігу різного роду алкогольного фальсифікату та тютюнового контрафакту, що сприятиме збереженню здоров’я споживачів та наповненню бюджету.

За інформацією ДПС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter