Новини
Події

У Хмельницькому нацгвардійці влаштували день відкритих дверей

18 березня, напередодні та з нагоди святкування 28-ї річниці з дня створення військової частини 3053 та 7-ї річниці Національної гвардії України хмельницькі нацгвардійці влаштували день відкритих дверей для учнівської молоді. Військовослужбовці відкрили свої двері для учнів Хмельницького професійного ліцею електроніки.

Для гостей заходу провели екскурсію територією військової частини. Молодь мала чудову можливість ознайомитися з порядком проходження військової служби за контрактом, з історією частини, її минулим і сьогоденням. На плацу військової частини 3053 Національної гвардії України було продемонстровано сучасні зразки броньованої техніки, стрілецького озброєння, логістичного забезпечення, спорядження, спецзасобів, роботу кінологічної групи із затримання злочинців.

Крім того, молодь отримала наочні знання з прийомів та засоби з надання першої медичної допомоги при показовому виступі з тактичної медицини та спробувати одразу ж самостійно потренуватися у наданні такої допомоги після того, як медики розповіли та продемонстрували як правильно надавати першу домедичну допомогу в справжньому бою.

Молодь спробувала й самостійно накладати тренувальний кровоспинний джгут на кінцівки собі та товаришу, усвідомлюючи, що, можливо, такі навики колись врятують чиєсь життя. Службою психологічного забезпечення військової частини для гостей було проведено показове заняття з тімбілдінгу та з надання першої психологічної допомоги в екстремальних (бойових) умовах. Кожен охочий мав нагоду особисто ознайомитися з різними видами стрілецької зброї, потримавши її в руках та поспілкувавшись з досвідченими інструкторами з бойової підготовки Нацгвардії, дізнатися та поспостерігати за застосуванням службових собак при виконанні службово-бойових завдань Нацгвардії .

«Сьогодні міг зблизька розглянути кулемети, автомати й пістолети, потримати в руках і прицілитися з них. Мені це все цікаво, можливо,у майбутньому прийду служити сюди на контракт. Ще дуже сподобалася робота кінологів з їх службовими собаками, це захоплююче видовище, що є результатом щоденних тренувань. Часто бачу гвардійські патрулі на вулицях, які охороняють порядок разом з собаками. Сьогодні мав нагоду на власні очі побачити, де живуть та як тренуються ці відважні гвардійські пси. Усе це дуже цікаво і ми всі вдячні за запрошення та можливість побачити це все та бути учасниками такого дійства», – ділиться враженнями Денис, один з учнів ліцею.

Зацікавлення викликали у гостей і такі експонати спеціалізованої виставки як екіпірування та зброя військових. Охочі приміряли каски та бронежилети, розглядали стрілецьку зброю і навіть одержали дозвіл потримати їх в руках, звичайно, без боєприпасів.

Наприкінці зустрічі хлопці та дівчата подякували гвардійцям за теплий прийом та висловили надію і в майбутньому відвідувати військову частину, а деякі вже задумалися про те, аби в найближчому майбутньому також поповнити ряди Хмельницьких гвардійців та стати одним з тих, за чиєю роботою сьогодні з захопленням спостерігали.

Марина Березюк. Фото автора

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter