Новини
Суспільство

У Хмельницький привезли «народний поліграф»

На майдані Незалежності в обласному центрі встановили прозору будку з обладнанням та запросили фахівця-поліграфіста, аби поставити запитання місцевим публічним особам та отримати на них відповіді, правдивість яких має підтвердити відповідне обладнання.

Трансляцію наживо безпосередньо з місця подій запустив у Фейсбук Яків Осташ, у профілі якого зазначено, що він є Голова Антирейдерського Комітету. Сам же чоловік зазначив, що він до обласного центру приїхав разом з «Прозорим ТВ».

Як зазначив чоловік, який наперед уточнив, в якому місті він наразі перебуває, мета візиту до Хмельницького – «перевірити місцевого мера, губернатора, всіх депутатів, які «соізволять» прийти на народний поліграф».

Але сьогодні ми дочекалися тільки одного з місцевих громадських одіозних, на мою думку, діячів – це Віктор Вікарчук, – прокоментував Яків Осташ.

Місцевий підприємець так пояснив свою згоду відповісти на «дуже різкі, але потрібні для того, аби суспільство знало правду для того, щоб відвести наклепи» питання.

Мене запросили, щоб я прийшов і перевірився на цьому поліграфі. Нема ніяких проблем, я відвертий, я готовий йти, розмовляти. Мені нема чого приховувати, – прокоментував Віктор Вікарчук.  

Також бізнесмен зазначив, що хотів би, аби міський голова також взяв участь у перевірці на поліграфі, аби отримати від нього відповіді на низку питань.

Я йду захищати свою честь, – резюмував Віктор Вікарчук.

Що ж до прозорості самої процедури, то пан Осташ зазначив:

Ми зробимо свою справу відверто. Буде вестися пряма трансляція. Всі діаграми, які будуть на екрані, ви будете їх бачити на екрані. Тобто спотворити чи зробити якісь махінації – це просто неможливо. Люди, прості громадяни, які ставлять питання Віктору, ви будете чути на них відповідь.

Яким чином пересічні громадяни зрозуміють діаграми та показники апарату, щоправда, пан Осташ не пояснив.

Перед тим, як почати безпосередньо процес перевірки, досліджуваному зачитали питання, відповіді на які будуть оцінювати. Зокрема, запитали, чи знає він, що таке “ФСБ Росії” та чи “мав намір створити ХНР”.

Щоправда, сам процес перевірки поки що залишився за кадром.

Результати обіцяють повідомити за деякий час.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter