Новини
Дунаєвецька міська

Заради порятунку старовинного палацу на Хмельниччині влаштують мистецьку акцію

Аби врятувати від занепаду пам’ятку архітектури – палац у Маліївцях, що розташований на території Дунаєвецької селищної територіальної громади – активісти в черговий раз пропонують подолянам долучитися до шляхетної справи та провести суботній день не лише цікаво, а й з користю.

Про заплановану на завтра, 19 березня, акцію – концерт за участі артистів, а також дві виставки, які мають відбутися у стінах палацу, розповіли у соцмережах активісти, які останні кілька місяців опікуються будівлею та прилеглою територією.

Друзі, вперше в моєму просторі я бачу, як люди об‘єднались заради мети – врятувати пам‘ятку архітектури і перетворити її на обласну арт-резиденцію. Ми докладаємо неймовірних зусиль. Вперше в історії у нас здоровий розуміючий діалог з обласною владою й усіляка підтримка від владних і охоронних структур до бізнесу, митців і звичайних громадян. Будь ласка, приїжджайте до нас 20 березня у цю суботу – буде концерт, буде дві виставки!!! Допоможіть посилити інтерес до нашої справи,написала на своїй сторінці у Фейсбук Анастасія Донець, незмінна організаторка акцій з порятунку палацу.

Нагадаємо, небайдужих до долі старовинної будівлі вже двічі за останній час скликали на толоки. Вперше – аби трохи розчистити парк навколо палацу та заготовити достатньо дров, аби не залишити його холодним на зимовий період, що могло значно зашкодити будівлі та призвести до її руйнації. Вдруге небайдужі подоляни приїхали у Маліївці, аби впорядкувати парк та зробити його більш привабливим та комфортним для прогулянок навесні та влітку.

Отож завтра всіх, хто хоче й надалі мати на території області туристичну родзинку і не хоче, аби палац у Маліївцях став отаким…

…запрошують на концерт, який почнеться о 13.00. Як зазначалося вище, на гостей, крім виступу музикантів, очікує ще чимало цікавого. Тож організатори акції принагідно просять трохи допомогти коштами – на бензин для музикантів, апаратури, художників і волонтерів!!!

Перерахувати кошти можна на рахунок 4149 4991 4570 7053 (Анастасія Донець).

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter