Новини
Екологія

Ще одну вулицю Хмельницького очистили від сміття активісти (ФОТО)

Ситуацію на вулиці Північній в обласному центрі небайдужі хмельничани, які вийшли на традиційне недільне прибирання, назвали катастрофічною. І не лише через купи сміття, частина якого “зберігалося” там від літа, а й через дорогу, яка ніби перенеслася на територію міста з фільму жахів. Результат прибирання – 18 мішків непотребу, який зібрали та вивезли з берега річки.

Про чергове прибирання міста в рамках акції “Година чистоти” традиційно відзвітувала у соцмережах одна з її учасниць. За словами хмельничанки, про те, що на вулиці Північній буде до чого докласти рук, щойно розтане сніг, вони здогадувалися раніше, коли побачили “зайві речі” у пейзажі берега. Але, як з’ясувалося, то була лише “верхівка сміттєвого айсберга”.

Сказати “це страшно” – нічого не сказати! Стає моторошно від того, що поряд з Південним Бугом, тягнеться довжелезне звалище всякого мотлоху, купи зрізаного гілля, відходи людської життєдіяльності. Але ж поряд річка! – коментує у дописі свої враження авторка допису.

За словами місцевих мешканців, купи непотребу після себе залишають хмельничани, які влітку відпочивають на березі річки. Причому на відпочинок приїздять на автомобілях, а вивезти після себе сміття не вважають за потрібне. Аби машини не під’їздили впритул до води, місцеві навіть викопали рів, але від куп сміття їх це все одно не вберегло.

“Та й взагалі, наша вулиця ЗАБУТА БОГОМ І ВСІМА ПРОКЛЯТА! І нічого ми зробити не можемо. Вже й до влади зверталися. Дивіться, яка в нас тут дорога! Суцільні ями!” – поділилися наболілим з активістами мешканці вулиці Північної.

Дійсно, вулиця ніби з якогось фільму жахів. На дорозі живого місця немає: дірка на дірці. Вздовж неї гори сміття. І жодного сміттєвого бака! Жодного! – коментує Олена.

І додає, що й без “допомоги” місцевих мешканців на березі також не обійшлося. Активісти виявили вздовж вулиці купи зрізаного гілля та органічні відходи.

Вулиця тягнеться від парку аж до пожежного депо. І якщо на початку Північної ще більш менш чисто, то далі – голова йде обертом від побаченого. Недалеко від пожежного депо – також звалище. І треба це питання їм також тримати на контролі! Бо одна купа сміття притягне до себе другу, – зазначила активістка.

Під час прибирання хмельничани прибрали 18 великих мішків сміття. Але, зазначають, залишилося там іще чимало.

Сміття там поклади, які лежать шарами. Ще й горами гілля прикриті. Тут вже питання до екослужби міста! Екологічний стан річки у великій небезпеці, – наголосила хмельничанка.

Та чи то всерйоз, чи то жартома запропонувала перейменувати вулицю Північну на вулицю Катастрофічну, “щоб назва відповідала реальному її становищу”.

До слова, цього разу прибирати вулицю Хмельницького активістам допомагав гість із Дніпра – Олександр Скрипка. А от чи долучалися до прибирання місцеві мешканці – невідомо.

Кожен з учасників акції має свої справи, але присвятив одну годину свого часу нашому місту, щоб воно було чистим, гарним, затишним, безпечним для життя. Не пожалкуйте свого часу і ви! Будемо раді кожному, – резюмує Олена.

Люди, які роблять Хмельницький чистішим:

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter