Новини
Суспільство

Хмельницька обласна служба зайнятості організувала навчання понад 800 безробітних

Аби задовольнити потреби ринку праці, протягом січня-лютого 2021 року Хмельницькою обласною службою зайнятості на замовлення 248 підприємств здійснювалося навчання 861 безробітного за 84 професіями та напрямами.

Навчання безробітних організовується за професіями та напрямами, в яких є потреба на ринку праці. До п’ятірки найбільш затребуваних професій увійшли:

  • електрогазозварник;
  • швачка;
  • кухар;
  • тракторист;
  • електрозварник ручного зварювання.

Надзвичайно важливим напрямом роботи Хмельницької обласної служби зайнятості залишається організація професійного навчання для сільськогосподарських підприємств. Так, протягом січня-лютого 2021 року відповідно до потреб села організовано навчання 606 зареєстрованих безробітних (що складає 70,4% від усіх охоплених професійним навчанням) за 33 професіями та напрямами. До прикладу, на замовлення одного з аграрних підприємств області 89 осіб проходили навчання за напрямами «Експлуатація новітніх видів автотранспортних засобів та тракторів», «Сучасні технології підготовки насіння та захисту посівів на підприємствах агропромислового комплексу».

При організації професійного навчання безробітних використовується база закладів освіти Хмельницької області та центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Протягом січня-лютого 2021 року на базі Рівненського, Одеського та Івано-Франківського центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проходили навчання 590 осіб за 19 професіями та напрямами.

За інформацією відділу інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter