Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині капітально ремонтують ще одну ділянку автошляху

В рамках ремонту траси Н-03 Житомир – Чернівці планується розширити дорожне полотно, влаштувати огорожу, покласти два шари асфальту та встановити нові дорожні знаки.

Як повідомляють у Службі автомобільних доріг у Хмельницькій області, йдеться про ділянку дороги протяжністю 2,2-кілометра, яка проходить за селом Вишнопіль (км 96 + 800 – км 99 + 000) і простягається майже до кордону з Житомирщиною. Наразі на автошляху тривають роботи з влаштування ровика поширення та фрезерування існуючого дорожнього покриття.

Планується, що на ділянці, яку ремонтують в рамках програми “Велике будівництво”, буде розширене дорожне полотно, влаштовані 2 шари асфальтобетону (вирівнюючий шар та ЩМА) загальною товщиною не менше 15 см. Також проєктом передбачено влаштування однобічного металевого бар’єрного огородження та встановлення нових дорожніх знаків. Роботи на цьому відрізку роботи виконує підрядна організація ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада».

У межах Хмельниччини дорога Н-03 має протяжність 198,3 км. У 2020 році було оновлено 60 км, від м. Хмельницького у напрямку м. Кам’янець-Подільського. Цьогоріч її продовжують ремонтувати ще на 95 км в напрямку від Хмельницького до кордону із Житомирською областю.

Важливість маршруту для регіону полягає у тому, що він є основною дорожньою артерією між Хмельницькою і Житомирською областями на північному заході (початок а/д Н-03), та Хмельницькою і Чернівецькою областями на півдні (кінець а/д Н-03). Автодорога веде до відомих історичних пам’яток – Старокостянтинівської та Кам’янець-Подільської фортець.

За інформацією прес-служби САД.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter