Новини
Духовність

Митрополита Антонія у Хмельницькому поховають у п’ятницю

Протягом двох днів хмельничани матимуть змогу попрощатися з митрополитом, який передчасно пішов з життя учора, 23 березня, внаслідок ускладнень спричинених захворюванням на COVID-19.

Як повідомляють у міській раді, тіло митрополита Антонія Махоти завтра, 25 березня, орієнтовно о 12.00 доставлять у кафедральний собор Святого Апостола Андрія Первозванного, що у мікрорайоні Дубове. Саме там протягом дня всі бажаючі зможуть проститися з митрополитом з дотриманням карантинних вимог. Одразу по тому, як тіло померлого священника привезуть до храму, розпочнеться заупокійна служба. Ще одна служба відбудеться о 18.00. Також у соборі проходитиме Всенічне бдіння.

Зранку, 26 березня, орієнтовно з 10.00 відбудуться офіційні заходи – Служба Божа та поховання митрополита. Поховають Антонія Махоту біля кафедрального собору.

Вірянам, які прийдуть проститися з митрополитом, у владі Хмельницького та області наполегливо рекомендують, зважаючи на погіршення епідеміологічної ситуації на території краю, дотримуватися соціальної дистанції, уникати масових скупчень людей та користуватися засобами індивідуального захисту.

Слова співчуття з приводу смерті митрополита Хмельницького та Кам’янець-Подільського висловив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній:

З великим сумом сприйняв звістку про упокоєння нашого співбрата митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія. Владика був відкритою й доброзичливою людиною, з молодого віку присвятивши своє життя служінню Богові та людям, проповіді й праці на ниві Христовій. Він стояв біля витоків відродження Кримської єпархії. Багато років він трудився у Хмельницькій єпархії та сприяв у цілому становленню помісної Української Православної Церкви. Спаситель говорить: «Істинно, істинно кажу вам: хто слово Моє слухає і вірить у Того, Хто послав Мене, той має вічне життя і на суд не приходить, а перейшов від смерти до життя» (Ін. 5: 24). Тож нехай Господь, Який є Життям і Джерелом життя, упокоїть душу новопреставленого митрополита Антонія у Своїх оселях. Вічна пам‘ять, вічний спокій і Царство Небесне спочилому співбрату митрополиту Антонію.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter