Новини
Інфраструктура

На Хмельницькій АЕС готуються до планово-попереджувального ремонту на першому енергоблоці

Планово-попереджувальний ремонт (ППР) тривалістю 127 діб планується розпочати на першому енергоблоці Хмельницької АЕС найближчим часом. Такий термін ремонту обумовлений виконанням заходів з підвищення безпеки.

Зокрема, під час ППР заплановано реалізували 16 заходів з підвищення безпеки, 11 з яких у рамках Комплексної зведеної програми з підвищення безпеки енергоблоків АЕС.

За словами в. о. заступника головного інженера з ремонту ВП ХАЕС Ігоря Гундара, під час ППР-2021 планується виконати значний об’єм ремонту основного обладнання реакторного відділення, а саме: капітальний ремонт реактора, включаючи повне вивантаження активної зони; експлуатаційний контроль металу та технічне посвідчення корпусу реактора.

Серед важливих робіт у турбінному відділенні – капітальний ремонт циліндра високого тиску та одного з циліндрів низького тиску турбоагрегату. Заплановано також здійснення ремонтних робіт генератора із заміною ротора та якорів збудників.

Основну частину ремонтних робіт здійснюватимуть працівники Хмельницької АЕС та ВП «Атомремонтсервіс».

Для виконання робіт на обладнанні першого контуру, залучення сторонніх підрядних організацій не планується, – зауважив Ігор Гундар.

Дату початку планово-попереджувального ремонту буде узгоджено найближчим часом з урахуванням стану енергосистеми України.

За матеріалами інформаційного центру ВП “Хмельницька АЕС”

Читайте також: Третій блок ХАЕС планують добудувати за 4 роки

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter