Новини
Нетішинська міська

На Хмельницькій АЕС навчались пожежники

25 березня на території відкритого розподільчого пристрою (ВРП) 750 кВ Хмельницької АЕС відбулося тактико-спеціальне навчання з гасіння умовної пожежі шунтуючого реактора.

Під час навчання відбулося практичне відпрацювання організації управління та гасіння пожежі наповненого маслом електрообладнання на території ВРП 750 кВ ВП ХАЕС силами та засобами підрозділів 3 державного пожежно-рятувального загону Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій (ДПРЗ ГУ ДСНС) України у Хмельницькій області та аварійних бригад атомної станції.

За тактичним задумом, внаслідок пошкодження ізоляції обмотки виникло коротке закорочення та загорання шунтуючого реактора з наступним розливом мастила на площі 50 м2.

Після прибуття вогнеборців на місце події, було розгорнуто штаб з ліквідації умовної пожежі та організовано роботу з адміністрацією підприємства. Рятувальники здійснили розвідку місця виникнення пожежі, приступили до гасіння та захисту сусіднього обладнання. У ході виконання завдання, вогнеборці також відпрацювали навички перемикання техніки з пожежних гідрантів до зовнішнього водного джерела, яке знаходиться на території ВРП.

За словами т. в. о. начальника 3 ДПРЗ, полковника цивільного захисту Ігоря Руя, під час навчань здійснено перевірку готовності, відпрацювання дій і навичок керівного та особового складу підрозділів 3 державного пожежно-рятувального загону щодо ліквідації надзвичайних ситуацій, а також взаємодію з оперативними службами ХАЕС. Наразі, дії особового складу оцінено «добре».

Певні недоліки, які було виявлено під час навчань, візьмуться до уваги, щоб надалі виявляти їх завчасно, і у разі виникнення позаштатної ситуації на АЕС, бути готовими до розвитку будь-яких подій, вчасно зреагувати та ліквідувати надзвичайну ситуацію без наслідків, – наголосив Ігор Руй.

За матеріалами інформаційного центру ВП “Хмельницька АЕС”

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter