Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому відновлюють капітальні ремонти прибудинкових територій

Першими цього року в обласному центрі відремонтують двори будинків у мікрорайонах Дубове та Південно-Західному. Судячи з коментарів хмельничан, дворів та вулиць в обласному центрі, які потребують уваги влади та втручання ремонтників, є чимало.

У затвердженому наприкінці минулого року бюджеті на потреби житлово-комунального господарства міста – на капітальні, поточні та середні ремонти доріг, облаштування прибудинкових території, ремонти ліфтів та проблемних будинків, заклали близько 160 мільйонів.

Не чекаючи остаточного приходу весни та тепла, у Хмельницькому вже взялися ремонтувати двори біля будинків. Стартували – на вулицях Козацькій та Тернопільській. Про це розповів на своїй сторінці у Фейсбук Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Дні, які особисто я чекаю всю зиму. Стартували із капітальними ремонтами у 2021 році! Продовжуємо працювати над капітальним ремонтом Козацької – будуємо тротуари і велодоріжки. Також розпочали капремонт на великій прибудинковій по Тернопільській, 28, – написав очільник міста.

Роботи ще чимало

Скориставшись нагодою, хмельничани у коментарях нагадали міському голові про інші вулиці та мікрорайони міста, які також потребують уваги влади щодо облаштування доріг та територій:

Курчатова 1-Л. Зійшов сніг, зійшли й залишки дороги навколо будинку! Обіцяли ще позаминулого року включити в план, перенесли на минулий. Дуже прошу Вас відвідати двір особисто і переглянути жахливий стан асфальту! Бо на словах, як здається, вам кажуть, що все в порядку.

Шановний голова міста, вас покатати особисто по місту? Центральні вулиці в ЯМАХ, а ви ремонтуєте якусь там Козацьку… Кам’янецька в ямах, Прибузька в ямах. Я вас дуже поважаю, але зверніть увагу БУДЬТЕ ЛАСКАВІ.

Не забудьте 22 школу!!! Вы обещали в этом году дорогу вокруг школы и спортплощадки!!!

Скажіть, будь ласка, а за будинком по провулку Тракторний, 20, колись зроблять дорогу? Бо вже неможливо ходити по тому болоті, щоб дійти до приватних будинків по вул. Червонофлотській.

Зверніть, будь ласка, увагу на стан дороги по вул. Північній від пожежної частини. Дорога в ямах неможливо проїхати і пройти.

Про вулицю Північну та про те, як прибирали її хмельничани ми писали:

Витрати на велодоріжки у дворах не всі хмельничани оцінили:

Але 1 млн грн закопаних у нікому не потрібну велодоріжку на цій вулиці – це цинічне марнотратство. По ній ніхто не їздить і їздити не буде. Мало того, що купу дерев зрубали і зрубають, так ще витратили кошти, яких завжди не вистачає. Їх можна було використати на ремонт Гайової та Гастелло, які знаходяться в жалюгідному стані з ганебними тротуарами, – пишуть хмельничани.

Також у коментарях показали деякі локації у місті, які також потребують уваги влади, комунальників та ремонтників.

Вулиця Лізи Чайкіної. Чесно кажучи, це якийсь абсурд. Залишалось зробити 60 метрів, забрали техніку та робочих, сказали, що в бюджет не закладено!!!

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter