Новини
Старокостянтинівська міська

У Старокостянтинові придбали пристрій для подрібнення деревини

Нова потужна машина, придбана завдяки соціальній угоді з благодійниками, дозволить швидко та ефективно подрібнювати гілки та невеликі стовбури на друзки, що допоможе спростити процес вивезення відходів та використовувати їх з користю для громади.

Завдяки соціальній угоді з благодійниками, Старокостянтинівська міська територіальна громада днями отримала новий потужний подрібнювач гілок “АМ-160 БД-к PRO”.

Презентували пристрій на території села Григорівка.

За словами директора комунального підприємства “Ремонтно-будівне шляхове підприємство” Віктора Тащука, нова машина має багато переваг та здатна зробити роботу комунальників ефективнішою.

Використання подрібнювача значно пришвидшує роботу бригад з розчистки зайвої рослинності. Прямо на місці пристрій переробляє гілки та невеликі стовбури на друзки, що спрощує вивезення відходів, а перемелена деревина стає матеріалом для опалювання в теплових установках, яких у нашій ОТГ чимало є у школах та дитсадках, – пояснив керівник комунального підприємства.

Також, за словами Віктора Тащука, отримане паливо спрямовують як для комунальних потреб, так і в якості допомоги малозабезпеченим та багатодітним сім’ям.

Раніше відходи після розчистки вулиць, доріг чи заростей просто гнили, від чого користі не було абсолютно нікому, – прокоментував Віктор Тащук.

Як працює нова машина – у Старокостянтинові показали та розказали у відео.

За інформацією “Старокостянтинів офіційний”

Читайте також: У Старокостянтинові обрали перевізників на приміські маршрути

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter