Новини
Деражнянська міська

На Хмельниччині об’єкт культурної спадщини виставили на продаж

Колишній маєток адвоката у Деражні, який перебуває на балансі Міністерства юстиції, Фонд держмайна оцінив у майже 320 тисяч гривень. Така стартова ціна споруди вказана у системі Prozorro.

Нежитлове приміщення, розташоване за адресою вул. Миру, 89, площею 712,9 квадратних метрів, збудували у 1917 році. Спочатку тут була міська гімназія, яку згодом перетворили на трудову школу. У 2013 році будівлю включили до Переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини Хмельницької області, як житловий особняк адвоката Периторіна.

В описі споруди зазначено, що вона має підвальне приміщення та прибудовано котельню. Будинок електрифікований, має шиферну покрівлю, цегляні стіни та кам’яний фундамент. Земельна ділянка під спорудою не відведена, повідомляє ХМ-ІНСАЙД з посиланням на сайт Prozorro.

Стартова ціна об’єкту культурної спадщини, який мають намір продати, – 319 379 гривень без ПДВ. Покупець також зобов’язаний відшкодувати 12 200 гривень регіональному відділенню Фонду держмайна витрати на проведення незалежної оцінки об’єкта приватизації в сумі. Аукціон запланований на 7 квітня.

Читайте також: На Хмельниччині знайшли фрагменти костелу XVII століття

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter