Новини
Шепетівська міська

На заводі у Шепетівці відремонтували понад 1500 одиниць військової техніки

У перші роки російсько-української війни запчастини шепетівські ремонтники брали здебільшого з підбитої техніки. Згодом залучили до співпраці близько двох десятків інших підприємств. За шість років на заводі у Шепетівці виробили для ЗСУ та інших силових структур України продукції та надали послуг на понад 2 мільярди гривень

Від 2014 по 2020 рік ремонтний завод, який входить до складу Державного концерну “Укроборонпром”, освоїв виготовлення та заміну понад 10 тисяч запасних частин та різних видів озброєння для військової техніки, яка знаходиться на фронті. Обсяг деталей та комплектуючих, що вдалося освоїти на підприємстві, дозволив замінити запасні частини іноземного виробництва і локалізувати низку типів військової техніки, у тому числі й Збройних сил України.

На початку війни справжнім дефіцитом стали запасні частини для військового обладнання та техніки. В цей період завод брав їх здебільшого з підбитої техніки. Згодом до співпраці залучили близько 20 підприємств для спільного виготовлення запчастин.

Шепетівські виїзні бригади за цей період 138 разів виїжджали у бойові частини, включаючи й лінію фронту, щоб забезпечити ремонт техніки. Крім того, спеціалісти «Шепетівського ремонтного заводу» на фронті навчали військовослужбовців правильно експлуатувати та ремонтувати техніку.

Загалом упродовж 2014–2020 років підприємство виробило для Збройних Сил України та інших силових структур України продукції та надало послуг на понад 2 мільярди гривень, що є найкращим показником в історії заводу. За цей час шепетівські фахівці відремонтували понад 1500 одиниць техніки та озброєння.

– Наше підприємство останні роки перебуває під особливою увагою, адже робимо все можливе, щоб забезпечувати українську армію надійною зброєю. Наразі маємо виробничу паузу для профілактики, а далі виконуватимемо чергові замовлення за виробничим профілем, – прокоментував директор підприємства Олег Турінський.

Степан Гафтко, “Хмельниччина. Північ”

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter