Новини
Офіційно

На Хмельниччині викрили схему легалізації бюджетних коштів

Придбавши за символічну суму ділянку землі, посадовець за допомогою маніпуляцій з документами збільшив її вартість у кілька сотень разів і продав для потреб комунального підприємства. За результатами проведеної розрахункової операції бюджет не отримав жодної копійки податків, внаслідок чого збитків зазнала територіальна громада.

Схему легалізації бюджетних коштів викрили податківці у співпраці зі співробітниками фіскальної служби. Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області, почали реалізовувати схему ще у 2018 році. Спочатку посадовець одного із суб’єктів господарювання придбав ділянку землі за символічні гроші – близько 30 тисяч гривень. Після низки маніпуляцій з документами, які підтверджували право власності, вартість ділянки збільшили у понад 300 разів – до 11 мільйонів. Саме за таку суму у 2019 році її продали комунальному підприємству.

Отримані кошти перерахували на рахунок фіктивного підприємства, аби згодом перевести їх у готівку. При цьому податків за результатами проведеної операції до бюджету не сплатили.

Зібрані по справі матеріали спрямували до правоохоронних органів.

За матеріалами ГУ ДПС у Хмельницькій області  

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter