Новини
Події

У Хмельницькому обрали нового голову апеляційного суду

Більшістю голосів під час таємного волевиявлення на зборах, які відбулися сьогодні, 2 квітня, судді підтримали Тетяну Спірідонову, яка до цього обіймала посаду заступника голови Хмельницького апеляційного суду.

Причиною для обрання нового керівника судової установи стало складання повноважень вже колишнім головою Хмельницького апеляційного суду Сергієм Болотіним. Відповідну заяву він написав на початку березня після того, як на XVIII з’їзді суддів України його було обрано членом Вищої ради правосуддя. Питання про звільнення Сергія Болотіна з адміністративної посади судді апеляційного суду вирішували на зборах 12 березня 2021 року.

Нова очільниця суду Тетяна Спірідонова до обрання її на вищу керівну посаду була заступницею голови установи. Цю адміністративну посаду вона обіймала від 2 жовтня 2018 року. Тоді судді Хмельницького апеляційного суду, який в процесі реформи був створений замість Апеляційного суду Хмельницької області, також на загальних зборах обирали своє керівництво.

Як зазначають у Хмельницькому апеляційному суді, голова суду обирається на посаду на зборах суддів строком на три роки, але не більш як на строк повноважень судді, у порядку, визначеному законом.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter