Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині триває ремонт доріг територіального та державного значення

З початком весни на автошляхах Хмельницької області активізувалися дорожні роботи. Крім траси М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» підрядники взялися капітально та поточно ремонтувати ділянки траси Н-03. У Службі автодоріг водіїв попереджають про можливі ускладнення на дорогах під час виконання ремонтних робіт та просять дотримуватися правил дорожнього руху.

Неподалік кордону областей

На ділянці км 96+800 – км 99+000, за селом  Вишнопіль, ближче до кордону Хмельницької та Житомирської областей триває капітальний ремонт дороги Н-03 «Житомир – Чернівці».

Роботи з влаштування нижнього шару асфальтобетону на автошляху виконує ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада». Складатиметься він з таких шарів: основа зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом, вирівнюючий шар крупнозернистого  асфальтобетону та фінішний верхній шар зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

На шляху до Самчиків

Також на автошляху Н-03 «Житомир – Чернівці» поблизу Самчиків проклали водовідвідні труби. На ділянці км 123+300 – км 126+513 їх конструкцію подовжено. Роботи на цій ділянці шляху здійснює підрядник ТОВ “СТЛ+М” перед початком виконання запланованого поширення дорожнього полотна.

У планах на цьому шляху також влаштують вирівнюючий шар щебенево-піщаної суміші; два шари асфальтобетону товщиною не менше 15 см кожен; влаштування водовідведення; укріплення узбіч; влаштування з’їздів з дороги; влаштування сучасного освітлення, металевого бар’єрного огородження, дорожньої розмітки та нових дорожніх знаків.

Шлях до історичних пам’яток

Заплановані роботи також неподалік села Пашутинці. На автодорозі  Н-03 Житомир – Чернівці, на ділянці км 163 + 212 – км 166 + 247, готуються до реконструкції шляху. Підрядник, ПрАТ «ШБУ-56», виконує роботи із зняття перезволоженого та родючого шарів ґрунту та його штабелювання. Далі за планами – здійснити поширення дорожнього полотна та влаштувати шар основи зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, вирівнюючий шар з крупнозернистого асфальтобетону та верхній шар з ЩМА.

Як зазначають у Службі автомобільних доріг у Хмельницькій області, дорога Н-03 має протяжність у межах області 198,3 км. У 2020 році було оновлено 60 км, від м. Хмельницького у напрямку м. Кам’янець-Подільського. Цьогоріч її продовжують ремонтувати ще на 95 км в напрямку від Хмельницького до кордону із Житомирською областю. Важливість маршруту для регіону полягає у тому, що він є основною дорожньою артерією між Хмельницькою і Житомирською областями на північному заході та Хмельницькою і Чернівецькою областями на півдні. Автодорога веде до відомих історичних пам’яток – Старокостянтинівської та Кам’янець-Подільської фортець.

Кам’янець-Подільський

Поблизу Кам’янця-Подільського влаштували 2,5 км асфальтобетонного покриття на км 275+000 – км 277+500. Цей відрізок автошляху є об’єктом поточного середнього ремонту, який, власне, передбачає перевлаштування шарів зносу дороги.

Підрядник – ТОВ “Енергетично-дорожнє будівництво”.

Від Слобідки-Рахнівецької – до Шатави

На відрізку автодороги Н-03 «Житомир – Чернівці» км 258 + 700 – км 267 + 180, де на початку березня велись роботи з поширення дорожнього полотна та влаштування бордюрних каменів, підрядник, ПрАТ «ШБУ-56», розпочав вкладати вирівнюючий шар асфальтобетону.

Також у планах: влаштувати фінішний шар з щебенево-мастикового асфальтобетону, встановити однобічне бар’єрне огородження та нанести горизонтальну дорожню розмітку. У дорожників сподіваються на успішне завершення ремонтних робіт по усій протяжності Н-03 в межах Хмельницької області до кінця 2021 року.

Територіальні шляхи теж не забули

Розпочато роботи з поточного середнього ремонту автодороги Т- 23-02 «Чернелівка – Городок – Смотрич». Роботи виконує підрядна організація ПрАТ “ШБУ-56”.

На ділянці км 21+856 – км 22+656, в районі села Мар’янівка, виконано фрезерування, ямковий  ремонт, влаштування вирівнюючого шару.

На ділянці  км 25+756 – км 26+756, поблизу села Педоси, здійснено розкопку пучини, фрезерування, укладку асфальтобетону.

На ділянці км 33+656 – км 34+206, у селі Водички, зроблено розкопку пучини, відфрезеровано старе покриття, здійснено вибірку основи та перезволоженого ґрунту.

Також у планах: влаштувати вирівнюючий та верхній шари нового асфальтобетонного покриття, на вкрай зруйнованих ділянках провести регенерацію основи.

Увагу учасників дорожнього руху звертають на те, що на час проведення капітального ремонту на ділянці автодороги Н-03 рух автомобілів може бути ускладнено. Водіїв просять бути уважними та обережними, дотримуватися швидкісних обмежень та рухатися відповідно до встановлених знаків у місцях проведення ремонтних робіт.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter