Новини
Офіційно

На підтримку армії платники Хмельниччини перерахували 140 мільйонів гривень

Внесок платників військового збору краю до держбюджету у січні-березні  поточного року склав 139,5 мільйона гривень. Це на 30,4 мільйона гривень, або на 23 відсотки більше від минулорічних надходжень в аналогічному періоді. Індикативний показник склав 115,5 відсотка, тобто додатково до державного бюджету надійшло майже 19 мільйонів гривень.

Зважаючи на виклики часу, пов’язані із загрозою поширення COVID-19, позитивна динаміка надходжень військового збору є віддзеркаленням відповідальності платників податків – роботодавців регіону, що нарощують розміри зарплат найманих працівників, з яких утримують та перераховують до бюджету військовий збір. Сплата військового збору – запорука сильної української армії та відповідно захищеності державного кордону нашої країни. Тим паче, на Хмельниччині податківці та бізнес працюють під гаслом «Якщо хочеш отримати мир – сплачуй військовий збір»! І цей слоган втілюється у реальний бюджетний зміст», – зазначили у Головному управлінні ДПС в області.

Нагадаємо, згідно з статтею 163 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування військового збору є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Разом з тим, визначено і ряд інших об’єктів, це – орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Його платниками є юридичні та фізичні особи, які отримують доходи, та податкові агенти. Нарахований дохід оподатковується за ставкою податку 1,5 відсотка.

За матеріалами ГУ ДПС у Хмельницькій області  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter