Новини
Здоров’я

У дитячій лікарні Хмельницького замінять два ліфти

У головному корпусі Хмельницької міської дитячої лікарні планують замінити два ліфти. Очікувана вартість нових конструкцій разом з їхнім монтажем – понад 2 мільйони 205 тисяч гривень. Про це зазначено в умовах закупівлі. Нові ліфти повинні мати більшу, у порівнянні з нинішніми, вантажопід’ємність та рухатися швидше.

Згідно з умовами тендеру, підрядник має демонтувати два старі ліфти. Це конструкції 1983 року випуску виробництва ПО “Армліфтмаш” з швидкістю 0,5 м/с, вантажопідйомністю до 630 кг. А також демонтувати монолітні бетонні труби й підлогу, відбити тинькування по цеглі та бетону, улаштувати гідроізоляцію підлоги рулонними матеріалами на мастиці, зробити вертикальну гідроізоляцію з рідким склом та обрамлення тумб кутником.

Вантажопід’ємність кабін нових ліфтів має бути до 1000 кілограм. Вони повинні рухатися зі швидкістю не менше 1 м/с, для керування обладнані внутрішньою кнопкою з викликом порожньої кабіни на будь-який поверх. Розмір ліфтової кабіни має бути не менше ніж 1,2 м шириною, 2,3 глибиною та 2,1 м висотою. Двері шахти – телескопічні, а кабіна повинна спинятися сім разів – на кожному поверсі.

Крім того, згідно з умовами тендеру, учасник повинен виконувати якісні матеріали, які відповідають вимогам встановлених ДСТУ, ГОСТ й національних стандартів. Обладнання готові придбати лише нове. Початок аукціону планують на 8 квітня. Також у лікарні мають намір закупити понад 20 тисяч кубометрів медичного газоподібного кисню у балонах по 6,5 кубометрів. Вартість цією закупівлі – понад 1 мільйон гривень.

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter